innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Reklamcılıkta Cinsiyet Algısı - Kuyumcu Soner Yaman
Ocak 28

Reklamcılıkta Cinsiyet Algısı - Kuyumcu Soner Yaman

Reklamcılıkta Cinsiyet Algısı - Kuyumcu Soner Yaman

28 Ocak | 549 |
Buse Kral
Buse Kral | @busekral Social Media Copywriter

REKLAMCILIKTA CİNSİYET ALGISI DEĞİŞİR Mİ?

- Kuyumcu Soner Yaman

 

Reklamlarda cinsiyetçi yaklaşım her dönem eleştiri konusu olmuştur. Kadınların reklamlarda cinsel bir meta olarak kullanılması, hazza yönelik tüm reklamlarda kadının bir seks objesi olarak kullanılması çokça eleştirilmiştir. Bunun için yakın zamanda Biscolata markası bir yeniliğe bile imza attı. Kadının bir cinsel obje olarak kullanılmasına karşı fikir olarak doğan bu marka Biscolata erkeklerini yarattı. Kadın üzerinden yapılan bu eleştiride bu sefer erkek bedeninin metalaştırılması ise karşımıza yine bir çelişki olarak çıktı.

 

Dönem dönem bu karşıt fikirli reklamlar popüler olarak gündeme gelse de istenilen değişimi yaratmadı tabi. Bu yılın karşıt fikri ise Kadıköy’de bir kuyumcu markası sahibi Soner Yaman. Soner Bey yakın zamanda takı çekimlerinde kendi model olarak bir yeniliğe imza attı. Pırlanta kolyeler, altın bilezikler bir erkek bedeni üzerinde tanıtıldı. “Kadınlar obje değildir!” fikri üzerinden yola çıkan marka sahibi kısa sürede internette fenomen haline geldi.

 

Bu yenilik her ne kadar “yok artık” dedirtse de reklamcılığın ne kadar uç fikirli bir dünya olduğunu gösterdiği kesin. Yıllarca alışılmış olan kalıpların dışına çıkarak ne kadar ses getirildiğini bir örnekte daha görmüş olduk. Birincil hedef kitlesi kadın olan bir markanın kadına değer veren ve farkındalık yaratan bu hamlesi bir strateji ürünüyse de başarılı olmama ihtimali nedir?

 

Bu insanlık için küçük kuyumculuk için ise büyük bir adım olan ufak baş kaldırı reklamlarda kullanılan cinsiyet algısını değiştirir mi? Bilinmez. Ama unutulmayacak bir hamle olduğunu söyleyebiliriz. Son söz olarak Soner Bey’i tebrik ediyor, baş kaldırısı ve ileri vizyonu için teşekkür ediyoruz.

 

Habere buradan ulaşabilirsiniz;

 

https://www.haberturk.com/kadin-bedeni-obje-degildir-dedi-internette-fenomen-oldu-2918770

  • cinsiyet
  • soner yaman
  • kadın
  • reklam
  • metalaştırama

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.