innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Instagram SEO için ipuçları
Kasım 28

Instagram SEO için ipuçları

Instagram SEO için ipuçları

28 Kasım | 540 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Instagram SEO'nun temellerini öğrenin ve arama sonuçlarında yeni takipçilere ulaşmak için Instagram içeriğinizi optimize edin.

 

İçeriğinizin arama sonuçları sayfalarında öne çıkarılması, organik erişiminizi genişletmenize yardımcı olabilir. Instagram'da SEO'nun nasıl çalıştığını anlamak, yeni takipçilerle bağlantı kurmak isteyen herhangi bir işletme için önemlidir.

Instagram SEO Nedir?

Instagram SEO, Instagram içeriğinizi arama sonuçlarında keşfedilecek şekilde optimize etmek anlamına gelir. Birisi Instagram arama kutusunda alakalı bir anahtar kelime veya hashtag aradığında, hesabınızın veya içeriğinizin listenin en üstünde görünmesini istersiniz.

 

Erişiminizi artırmak için 5 Instagram SEO taktiği


1. Arama için Instagram profilinizi optimize edin


Instagram profiliniz (diğer adıyla Instagram biyografiniz), alakalı anahtar kelimeleri ve arama terimlerini eklemek için en iyi yerdir.

Instagram bio SEO, Instagram adı SEO ile başlar. İçeriğinizle alakalı bir tanıtıcı ve profil adı seçin. Marka adınızla iyi biliniyorsanız, başlamak için en iyi yer orası. Tanıtıcınızda veya adınızda bir anahtar kelime için yer varsa, onu da ekleyin.

Marketing için arama sonuçlarımda görünen tüm hesapların, tutamaçlarında veya adlarında veya her ikisinde de "marketing" kelimesini içerdiğine dikkat edin.

Ayrıca, biyografinize alakalı anahtar kelimeler eklediğinizden emin olun. Sen kimsin ve ne hakkındasın? İnsanlar (ve Instagram arama motoru) tablonuzda ne tür içerikler bulmayı bekleyebilir?

Son olarak, işletmenizle alakalıysa biyografinize bir konum eklediğinizden emin olun. Yalnızca İşletme ve İçerik Oluşturucu hesapları konum ekleyebilir, bu nedenle, henüz yapmadıysanız profesyonel hesaba geçiş yapmak için bu yalnızca bir nedendir.

Instagram bio SEO için bir profil konumu eklemek için Instagram uygulamasını açın ve profil simgenize dokunun. Profili Düzenle'ye ve ardından İletişim Seçenekleri'ne dokunun. İstediğiniz kadar özel veya genel olmak üzere adresinizi girin. İlgiliyse, belirli sokak adresinizi girebilir veya sadece şehrinizi kullanabilirsiniz.

İletişim bilgilerini görüntüle için kaydırma çubuğunu açtığınızdan emin olun.

Konumunuz, Instagram'ın web sürümünde değil, yalnızca uygulamadaki profil sayfanızda görünür. Ancak bir kez hesabınıza eklendiğinde, kitlenizin uygulamayı mı yoksa web'i mi kullandığından bağımsız olarak Instagram arama motoruna bir sıralama sinyali verir.

Instagram profilinizi daha keşfedilebilir hale getirmeyle ilgili daha fazla ipucu için harika bir Instagram biyografisini nasıl yazacağınızla ilgili yazımızın tamamına göz atın.



2. Doğru hashtag'leri kullanın


Uzun zamandır yorumlarda hashtag'leri gizlemek için içeriden bir hile olarak kabul edilirken, Instagram şimdi arama sonuçlarını etkilemek için anahtar kelimelerin ve hashtag'lerin doğrudan başlıkta görünmesi gerektiğini açıkladı.

Ayrıca yakın zamanda, arama sonuçlarında görünmek için bazı özel hashtag ipuçlarını da paylaştılar:

Yalnızca ilgili hashtag'leri kullanın.
İyi bilinen, niş ve özel (markalı veya kampanya tabanlı düşünün) hashtag'lerin bir kombinasyonunu kullanın.
Hashtag'leri gönderi başına 3 ila 5 ile sınırlayın.
#explorepage gibi alakasız veya aşırı genel hashtag'ler kullanmayın.
Instagram kullanıcıları, hashtag sayısının sınırlandırılması önerisiyle biraz şok oldu. Sonuçta, Instagram gönderi başına 30 hashtag'e izin veriyor. Ancak Instagram'ın tavsiyesi net: "Çok fazla hashtag kullanmayın; 10-20 hashtag eklemek, ek dağıtım almanıza yardımcı olmaz."

Peki, Instagram için en iyi SEO hashtagleri nelerdir?

Bu, işinize ve hedef kitlenize bağlıdır. Hangi hashtag'lerin gönderilerinize trafik çektiğini anlamak için Instagram Insights'ınıza bir göz atın. Herhangi bir gönderiye ilişkin Insights, o gönderi için hashtag'lerden kaç gösterim geldiğini size söyleyecektir.

Birden fazla hashtag kullandıysanız, Instagram analitiği size tam olarak hangilerinin ağır yükü kaldırdığını söylemez. Ancak önerilen 3 ila 5 hashtag'e bağlı kalıyorsanız, hangilerinin zaman içinde sürekli olarak trafik çektiğini belirleyebilmelisiniz.

Hedef kitlenizin, rakiplerinizin ve sektörünüzdeki etkileyicilerin halihazırda hangi hashtag'leri kullandığını görmek için sosyal dinlemeyi de kullanabilirsiniz.

Son olarak, popüler anahtar kelimeleri keşfetmek ve takip ettiğiniz kişilerin hangi hashtag'lerle ilgilendiğini öğrenmek için Instagram arama çubuğunu kullanabilirsiniz. Bunlar muhtemelen hedef kitlenizde de yankı uyandıracaktır.

Instagram Keşfet sayfasına gidin ve arama çubuğuna bir hashtag (# sembolü dahil) yazın. Takip ettiğiniz kişilerden hangilerinin bu etiketleri zaten takip ettiğini göreceksiniz. Genel bir etiket (#seyahat gibi) ararsanız, Instagram'ın önerdiği genel, niş ve özel kombinasyon için iyi bir denge sağlayabilecek daha spesifik bazı etiketler de görürsünüz.

 

Herhangi bir anahtar kelime için arama sonuçları sayfası (bir sonraki ipucuna bakın) ayrıca bir Etiketler sekmesi içerir. Bu anahtar kelime için en popüler hashtag'leri ve her biri için toplam gönderi sayısını görmek için üzerine dokunun.

3. Doğru anahtar kelimeleri kullanın


Geçmişte Instagram araması, başlıklardaki anahtar kelimeleri dikkate almıyordu, ancak bu durum değişiyor gibi görünüyor. Instagram artık keşfedilebilirliğe yardımcı olmak için yazı başlıklarına alakalı anahtar kelimelerin eklenmesini özellikle öneriyor.

Bunun nedeni, arama sonuçlarının sunulma şeklini değiştirmeleridir. Geçmişte, arama sonuçları yalnızca ilgili hesapları, hashtag'leri ve yerleri içeriyordu.

Artık arama sonuçları, tarama amaçlı anahtar kelime sonuç sayfalarını da içeriyor. Bu, daha az bilinen markalar için harika bir haber çünkü insanlara belirli hesap adınızı aramadan içeriğinizi bulma şansı veriyor.

Anahtar kelime sonuç sayfalarından (büyüteçle gösterilen) herhangi birine tıklamak, göz atılacak tam bir içerik sayfası açar. Her bir anahtar kelime sonuç sayfası, esasen o belirli anahtar kelime için bir Keşfet sayfasıdır. Her bir anahtar kelime için en popüler hashtag'leri ortaya çıkarmanıza yardımcı olabilecek Etiketler sekmesine dikkat edin.

Peki, hedef anahtar kelimelerinizi nasıl seçersiniz? En iyi hashtag'lerinizi bulmak için yukarıdaki adımda yaptığınız araştırma size bazı başlangıç ​​ipuçlarını verecektir.

Analytics araçları size daha fazla bilgi verecektir. Örneğin, hangi anahtar kelimelerin web sitenize trafik çektiğini görmek için Google Analytics'i kullanın. Bunlar muhtemelen Instagram gönderilerinizde test etmek için iyi adaylardır.

Brandwatch tarafından desteklenen Hootsuite Insights, anahtar kelime keşfi için başka bir iyi araçtır. Markanız, sektörünüz veya hashtag'lerinizle ilgili olarak kullanılan yaygın kelimeleri ortaya çıkarmak için kelime bulutu özelliğini kullanın.

4. Resimlere alternatif metin ekleyin


Instagram'daki alternatif metin, tıpkı web'deki alternatif metin gibidir. İçeriği görme engelliler için erişilebilir kılan bir resim veya videonun metin açıklamasıdır. Ayrıca, fotoğrafın yüklenememesi durumunda içeriğin bir açıklamasını da sağlar.

Instagram alt metni, Instagram'ın içeriğinizde ne olduğunu daha iyi anlamasına ve dolayısıyla belirli bir aramayla alakalı olup olmadığını daha iyi anlamasına yardımcı olma avantajına da sahiptir.

Instagram, ekran okuyucu kullananlar için her fotoğrafın otomatik açıklamasını oluşturmak için nesne tanıma teknolojisini kullanır. Bu bilgiler aynı zamanda Instagram algoritmasına bilgi verir ve fotoğrafınızın içeriği hakkında arama sonuçları sağlar.

Elbette otomatik alternatif metin asla bir insan tarafından oluşturulan alternatif metin kadar ayrıntılı olmayacaktır. Örneğin, Instagram'da paylaştığım bir fotoğrafın otomatik olarak oluşturulan alternatif metni burada.

Fotoğraf açıkça bir arı ama Instagram'ın alternatif metni onu "çiçek ve doğa" olarak sınıflandırıyor. Ben başlığımda “arılar” kelimesini kullanırken, burada özel alt metin sağlamak, görme engelliler için daha iyi bir deneyim sağlamanın yanı sıra daha iyi alt metin Instagram SEO sinyalleri göndermesini sağlayacaktır.

Bir fotoğraf gönderirken alternatif metin eklemek için ekranın alt kısmında, başlığınızı yazdığınız Gelişmiş Ayarlar'a dokunun.

Erişilebilirlik altında, Alternatif Metin Yaz'a dokunun ve ilgili anahtar kelimeleri kullanarak bir fotoğraf açıklaması ekleyin.

Mevcut bir fotoğrafa alternatif metin eklemek için fotoğrafı açın ve üç nokta simgesine ve ardından Düzenle'ye dokunun. Resmin sağ alt tarafındaki Alternatif Metni Düzenle'ye dokunun.

Alternatif metninizi girin, ardından mavi onay işaretine dokunun.

Bu yeni alternatif metin çok daha doğrudur ve insanların bunun gibi içerikleri aramak için kullanabilecekleri anahtar kelimeleri içerir. Bu kolay bir Instagram optimizasyon stratejisidir.

5. Kaliteli bir hesap oluşturun


Instagram arama sonuçları ayrıca Instagram Önerileri Yönergelerine dayanmaktadır. Bu, bu yönergelere aykırı olan hesapların arama sonuçlarında daha alt sıralarda görüneceği veya aramada hiç görünmeyeceği anlamına gelir.

Tavsiye Yönergelerinin Topluluk Yönergelerinden daha katı olduğunu unutmayın. Kısacası, Topluluk Kurallarını ihlal ederseniz içeriğiniz Instagram'dan tamamen kaldırılacaktır. Öneri Yönergelerine aykırı davranırsanız, içeriğiniz platformda görünmeye devam eder, ancak bulunması daha zor olacaktır.

Instagram araması, "düşük kaliteli, sakıncalı veya hassas" içeriklerin yanı sıra "genç izleyiciler için uygunsuz olabilecek" içerikleri önermekten kaçınır. YAPILMAMASI gerekenlere ilişkin bazı özel örnekler şunları içerir:

Tıklama tuzağı veya etkileşim tuzağı
Abartılı sağlık iddiaları
Başka bir kaynaktan kopyalanan orijinal olmayan içerik
Yanıltıcı iddialar veya içerik
beğeni satın almak
Instagram gönderilerini en iyi zamanda planlamak, yorumlara yanıt vermek, rakipleri izlemek ve performansı ölçmek için Hootsuite'i kullanın; bunların hepsini diğer sosyal ağlarınızı yönetmek için kullandığınız panodan yapın. Ücretsiz denemenizi bugün başlatın.

  • instagram pazarlama
  • instagram seo
  • instagram algoritma

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.