innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
SOSYAL MEDYA MARKA YÖNETİMİ
Ağustos 22

SOSYAL MEDYA MARKA YÖNETİMİ

SOSYAL MEDYA MARKA YÖNETİMİ

22 Ağustos | 615 |
Merve Yıldırım
Merve Yıldırım | @merveyildirim Social Media Copywriter

Geçmiş zamanlarda insanlar reklamlarını gazete, dergi ve televizyon üzerinden yaparken şimdi artık herkes sosyal medya üzerinden marka bilinirliliğini arttırmaya başladı. Ancak profesyonel bir yönetim sağlandığında sosyal medya üzerinde rakiplerinizden bir adım önde oluyorsunuz. Bu yüzden markanızı emin ellere teslim etmiş olmanız gerekiyor. Şimdi sizinle sosyal medya marka yönetiminde neler önemli birkaç adımda ele alalım.

1.Öncelikle çok fazla okumayı tercih etmektense görsel hafızası daha kuvvetli olan bir kitlede yaşadığımızı itiraf edelim. Bu yüzden sosyal medya mecralarınızda metinlerinizde vermek istediğiniz mesajı çok fazla uzun yazıya dökmeden net bir şekilde vermeye özen gösterin.

2.Takipçilerinizle iletişime geçerken ne çok samimi ne çok kurumsal bir itibar yapmamaya dikkat edin. Yalnızca karşınızdaki kişiye önem verdiğinizi belli ederek, örneğin ismini söyleyebilirsiniz. Sevgili Ali Bey ya da kullanıcı adını yazabilirsiniz Merhaba @ali1995 gibi. Bir de en az 2 saatte bir markanızı kontrol edin çünkü takipçilerinize hızlı dönüş yapmanız onların markanıza güvenini arttıracaktır.

3.Belirli periyotlarda kampanya, çekiliş planlamaları yapabilirsiniz. Bu sayede takipçileriniz markanızı sürekli olarak takip etmek isteyecek aynı zamanda takipçi sayınızda organik artışlar olacaktır.

4.Markanızda siyasi, din, ırk gibi önemli konularda kesinlikle taraf tutmayın. Bu tür hassas konular markanız ve itibarınız açısından çok önemlidir.

5.Markanıza uygun Influencer kişilerle iletişime geçerek ürününüzün, sayfanızın tanıtımını yaptırabilirsiniz. Sevilen ve takipçi sayısı belli bir kitleye ulaşmış ınfluencer sayfanıza potansiyel müşteri kazandırması daha kolay ve güzel bir yoldur.

6.Takipçi ya da beğeni satın almayın. Çünkü satın alınan takipçiler sayfanızda bir etkileşim kurmayacağı için organik takipçilerinizin sayfanıza olan güvenini azaltacaktır. Ki bu durum son zamanlarda oldukça yaygınlaştığı için insanlar artık sayfanın takipçi satın alıp almadığını çok rahat anlayabiliyor. Bu yüzden sayfanıza olan güveni azaltacak hareketlerden uzak durmanızı tavsiye ederiz.

7.Güncel paylaşımlarınızı ve hikayelerinizi aktif tutmaya özen gösterin. Sayfanızın canlı yapısını kaybetmemelisiniz. Takipçilerinizin sıkılmaması bir sonraki paylaşımınızı heyecanla beklemesi adına sayfanızı mutlaka güncel tutmalısınız.

8.Sayfanızın analinizi mutlaka yapmalısınız. Çıkacağınız reklamlardaki hedef kitlenizi bilmeniz bütçenizi boş yere harcamanızı engeller. Doğru yatırım için sayfa hareketlerini takip etmelisiniz.

Bunlar özet geçilmiş bilgilerdir, sayfanızın gerçekten kurumsal bir yapıda olmasını istiyor, sıradan sayfa yapılarından kurtulmak istiyorsanız profesyonel bir ajansla anlaşmanız gerekir.

  • sosyal medya
  • instagram
  • facebook
  • twitter
  • strateji
  • marka
  • reklam
  • marka yönetimi

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.