innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
MADDİ KAYGILAR İÇİNDE ÜRETİMDE OLMAK
Ağustos 30

MADDİ KAYGILAR İÇİNDE ÜRETİMDE OLMAK

MADDİ KAYGILAR İÇİNDE ÜRETİMDE OLMAK

30 Ağustos | 590 |
Merve Demirer
Merve Demirer | @mervedemirer Social Media Copywriter

Herkese merhaba blogdaki bir yazıma daha böyle bir başlıkla başlamayı hiç istemezdim, öncelikle buna inanmanızı isterim. Tamamen özgün düşünme üzerine kurulmuş reklam sektöründe yazılan metinler, çekilen fotoğraflar, video kayıtları, oluşturulan içerikler, reklam fikirleri, tasarımlar….. konu başlıkları böyle uzar gider okudukça siz boşlukları dolduracaksınız zaten. Neyse diyeceğim şey şu tüm bu üretim sürecinde nedir grafikeri, editörü ya da fotoğrafçıyı besleyen şey? Marka desteği mi? Mesleğine olan aşkı mı? Elde edeceği kazanç mı? Nedir? Birçok şey besleyebilir sanatçıyı çünkü zaten bir kez gönül verilmiş işe bundan sonra elindekileri değerlendirme yolunda koşar adım ilerleyecektir. Fakat bir engel çıkacaktır karşısına ki bunu aşmak oldukça sancılı kimi zamanda mümkün olmayan bir durumdur.

‘’MADDİ KAYGILAR’’   hoooop sanatçı kaosun içinde buluverir kendisini. Çabalamaya, üretmeye devam ediyor. Sunumlar hazırlanıyor, marka fikri beğeniyor sonra süreç yine başa sarıyor ve evet ‘’MADDİ KAYGILAR’’ bütün durumlar olgunlaşmışken neden bu kadar sınırlanıyoruz. Bu olaya iyi tarafından yaklaşımımız oldu. Bir de üretici tarafından yaşanan maddi kaygı diye bir olgu var ki olayı kilit noktasına taşıyor. Düşünce yetisini ve üreticiliğini kaygılar yüzünden kaybeden sanatçı hüznü. Kira, borç ve hayatta kalma çabaları göz önünde bulundurulduğunda ikinci plana ertelenen özgün düşünce bir anda kendisini kaygıların kucağında buluveriyor. Üzülüyoruz. Düşünüyoruz. Ama bir şekilde dipte bularak kendimizi bitiriyoruz. 

 

    BLOG

    Dijital Reklam Ajanslarının
    İhtiyaçları Blogumuzda

    Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

    Yorum Yap
    Yorumlar
    • Yorum Bulunamadı.