innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Sosyal medyada ne tür içerikler paylaşabilirim?
Mayıs 07

Sosyal medyada ne tür içerikler paylaşabilirim?

Sosyal medyada ne tür içerikler paylaşabilirim?

07 Mayıs | 504 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Her gün birden fazla platformda bir şeyler yayınlamanız gerektiğinde yeni sosyal medya içeriği fikirleri bulmak zor olabilir.

Ancak kullanıcıların dikkatini çeken ve onları bilgilendiren yeni, kaliteli içerik önemlidir. İnsanlar bundan sonra ne göndereceğinizi görmekten heyecan duyacaklar, bu da onların gönderilerinizle etkileşimde bulunma ve hatta belki de müşteri olma olasılıklarını artıracaktır.

Başlıca sosyal platformların her biri için sağlam içerik fikirlerinden oluşan bu kısa bilgi çizelgesiyle, eğrinin ötesinde olacaksınız. Ve kendinizi bir daha asla boş bir içerik takvimine bakarken bulamayacaksınız.

1. Videolar
2020'ye kadar dijital videolar web trafiğinin% 82'sini çekecek. Bu, kanallarınızda video içeriği paylaşmıyorsanız, masada erişim ve katılımı bırakacağınız anlamına gelir. Ve aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok seçenek var:

Hikayeler (Facebook ve Instagram)
Snapchat
IGTV
Youtube
Canlı video (LinkedIn, Facebook, Instagram)
Tik Tok
Feed içi videolar (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest)
Profesyonel ipucu: Videolarınızı herhangi bir kanalınızda paylaşabilirsiniz, ancak Facebook ve Twitter'da en iyi etkileşimi elde etmek için videoları doğrudan yüklemek (YouTube veya Instagram video bağlantısını paylaşmak yerine) en iyisidir.

Kısa ve eğlenceli videoların daha genç kitlelere ulaşabileceği TikTok'u da unutmayın.

 

2. Şirket haberleri
Organizasyonunuzla ilgili heyecan verici haberleri sosyal medya akışlarınızda paylaşın. Ancak kişiselleştirdiğinizden emin olun. Örneğin, sadece basın bültenine bir bağlantı göndermek yerine, ekibinizin büyük bir yeni müşteri veya sektör ödülü kazanmasını veya yeni bir ürünü veya önemli bir işe alımını kutlayan bir fotoğrafını paylaşabilirsiniz.

Şirket güncellemeleri, kullanıcıların% 40'ının son dakika haberleri için orada olduğu Twitter'da özellikle önemlidir.

 

3. Makaleler ve blog gönderileri
Bir şirket blogunuz varsa, makaleleri, yapabildiğiniz yerlerde doğrudan bağlantılarla sosyal medya akışlarınızda paylaşın. Şirket haberlerini, açık iş ilanlarını ve sektördeki gelişmeleri paylaşan blog gönderileri, sosyal medyada paylaşmak için yeniden kullanılabilir.

Instagram için, içeriğe uyan çekici bir marka içi grafik yayınlayın. Beslemede gönderi yayınlıyorsanız, kullanıcıları biyografinizdeki bir bağlantıya yönlendirin. Hikayelerde gönderi yayınlıyorsanız (ve 10.000'den fazla takipçiniz varsa), "Yukarı kaydırın" özelliğini kullanın.

LinkedIn'de şirket içi makaleler ve blog gönderileri, uzmanlığınızı paylaşmanın ve şirketinizin çalışmalarıyla ilgili güncellemeler sağlamanın harika bir yoludur. Bu makaleleri doğrudan LinkedIn'in yayın platformu üzerinden paylaşabilirsiniz.

 

4. Kamera arkası görünümleri
Takipçileriniz yaptıklarınızla ilgileniyor, bu yüzden onlarla biraz bilgi paylaşın. Sosyal kanallarınız, insanlara başka türlü göremeyecekleri şeyleri gösteren fotoğrafları ve videoları paylaşmak için harika bir yerdir.

Ofis veya iş yeri etkinliklerinizi gösteren videolar yayınlamak için sosyal medya sayfalarınızı kullanın. Ya da, ister nakliye için paketlenen ürünlere bir bakış ister etkinlik hazırlıklarının bazı çekimleri olsun, takipçilerinize işinizin arkasındaki yaratıcı sürece fotoğrafik bir göz atın.

 

5. Yarışmalar ve eşantiyonlar
Sosyal medya kanallarınızda bir yarışma veya hediye düzenleyerek takipçilerinizi ödüllendirin ve yenilerini kazanın. Bir gönderi yorumu yaparak veya katılım koşulunu paylaşarak katılımı artırın ve insanlar yarışmayı aile ve arkadaşlarından duydukça yeni takipçiler kazanabilirsiniz.

Bonus olarak, bu gönderiler aynı zamanda yeni ürün ve hizmetleri tanıtmanın harika bir yoludur.

Bir yarışma veya hediye düzenlemeden önce, yasal gerekliliklere aşina olduğunuzdan emin olun.

 

6. Etkileyici içeriği
Markanıza iyi uyan bir etkileyiciyle eşleştirin ve hem sosyal kanallarınızda hem de onların kanallarında paylaşmak için içerik oluşturmalarını sağlayın. Bu gönderiler, influencer aracılığıyla yeni potansiyel takipçilere ulaşmanıza yardımcı olurken, sosyal medya içeriğinizin geri kalanıyla mantıklı olmalıdır.

Bu gönderiler için bir etkileyici seçerken, takipçi sayılarının yanı sıra katılımı da düşünün. Bir bebek bezi veya çocuk giyim markası bir anne blog yazarıyla birlikte çalışabilir. Teslimat için yiyecek sunan bir marka, meşgul profesyoneller olan etkileyicilerle ortaklık kurmaya bakabilir.

 

7. GIF'ler
GIF'ler veya basit hareketli görüntüler, sosyal medyada iletişim kurmanın popüler bir yoludur. Bir gönderiyi öne çıkarmanın veya gönülsüz içerikle bir şakayı paylaşmanın eğlenceli bir yolu olabilirler. Devam eden kültürel konuşmalara, trend olan konulara ve popüler kültür anlarına katılmak için iyi seçilmiş GIF'leri kullanabilirsiniz.

Facebook ve Twitter, anahtar kelimeleri arayarak harika bir GIF bulmanızı sağlayan entegre GIF arama motorlarına sahiptir. Ayrıca Giphy'de GIF'ler bulabilir veya siteyi şirket içi video ve görüntü dosyalarından kendinizinkini oluşturmak için kullanabilirsiniz. Kendi GIF'inizi oluşturmanın tüm yolları burada.

 

8. Ürün fotoğrafları
Yaratıcı olun ve ürünlerinizin fotoğraflarını çevrimiçi paylaşmanın yeni yollarını bulun. Bu fotoğraflar bir çevrimiçi mağazadaki daha basit fotoğraflara benzememelidir. İyi eğlenceler! Ürünleri birlikte gruplayın, ilginç arka planlara karşı fotoğraflayın veya yeni bir şekilde göstermek için onları yeniden yapılandırın.

Özellikle Instagram gibi görsel platformlarda, paylaştığınız tüm ürün fotoğraflarının marka estetiğinize kusursuz bir şekilde uyduğundan emin olun. Önemli olan, fotoğrafların diğer içeriğinizle uyumlu olması, ancak takipçilerinizin akışlarında öne çıkmasıdır.

 

9. Instagram Hikayeleri
Instagram'ı kullanırken Hikayeleri unutmayın! Her gün 500 milyon haberin yayınlandığı platformda popüler bir özelliktir.

Eğlenceli görsel gönderiler oluşturmak için PINS gibi uygulamalarla yaratıcılığınızı konuşturabilir veya fotoğraflara etiket ve metin ekleyebilirsiniz. Ayrıca Instagram, kullanıcıların yayın gönderilerini Hikayeleriyle paylaşmasına olanak tanıyarak yayınlarınıza daha da geniş bir kitle verir.

 

10. İlginç veya ilham verici alıntılar
Alıntı gönderileri, makalelerinizin veya blog yazılarınızın önemli kısımlarını vurgulamanın harika bir yoludur. Ayrıca şirketinizdeki önemli kişilerden ipuçları, tavsiyeler ve içgörüler paylaşmak için de kullanılabilirler. Bu gönderiler özellikle Instagram ve Pinterest'te popülerdir ancak görsel unsur içeren herhangi bir platformda etkili olabilir.

  • sosyal medya içerikleri
  • sosyal medya içerik üretici
  • örnek içerikler

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.