innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
İnteraktif Macera Swipe Night
Kasım 08

İnteraktif Macera Swipe Night

İnteraktif Macera Swipe Night

08 Kasım | 667 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Sosyal medya mecralarının çeşitlenmesi ile birlikte bireysellik ve interaktiflik ivme kazanarak son hız yoluna devam ediyor. Aklıma şu an gelen ilk örneklerinden biri olan Pokemon Go geldi. Pokemon Go ile birlikte tüm İstanbul’un sokaklara döküldüğünü ve sosyal medya etkileşimlerini kasıp kavurduğunu söylemek mümkün. Ülkece dışarıda tam zamanlı pokemon avcıları olarak geziyorduk. Ne yazık ki bu interaktif uygulamaların ömrü kısa oluyor. Örneğin Pub Story, bir hızla çıkıp uğruna partiler düzenlenen uygulama, şu an mevcut ücretlendirme sistemi ile birlikte bizlere biraz da olsa veda etmiş durumda. Gelelim Swipe Night mevzusuna. Bu sefer, bana biraz Pub Story’i anımsatan bu uygulama ile Tinder interaktif bir projeye girmiş. Spoiler alert! Yazının devamında işler biraz çığırından çıkabilir.

Uygulama içerisinden interaktif bir seri “Swipe Night” dünyada

Tinder, geçtiğimiz Ekim ayında sadece Amerika’da interaktif olarak uygulanan “Swipe Night”ı başlattı. Katılımcılara sadece gece yarısına kadar süre tanıyan bu uygulama hedef kitlesi tarafından büyük ilgi görmüş olacak ki Ekim ayında hem mesajlarda hem de eşleşmelerde iki basamaklı artış gözlenmiş. Artan sayılar ile birlikte, Tinder’ın çatı firması olan Match, 3. Çeyrek yatırımcı toplantısında serinin bütün dünyaya yayılacağını söylemiş.

Hedef Z kuşağı ileri!

Yeni nesil gümbür gümbür geliyor! Artık biliyoruz ki teknolojinin kucağına doğan Z kuşağı, doğuştan birer profesyonel sosyal medya kullanıcısı. (Bknz: Hakan ve Gizem Hatipoğlu’nun kızı Lila Hatipoğlu’nun doğar doğmaz 70 bine yakın takipçisi vardı?) Bu nedenle Tider’ın ürün sorumlusu Ravi Mehta, bu hikayenin tüm kullanıcılarının %50’sini Z kuşağının oluşturduğunu söylüyor. Dünyanın her yerinde çok fazla kullanılan flört uygulaması Tinder, Swipe Night ile kullanıcılarına “içerik deneyimine dayanan; yeni ve organik sohbetlere teşvik” imkanı sunuyor.

Ne ola ki bu Swipe Night?

Dinamizmi son evrede tutmak adına, kullanıcı sunulan seçeneklerden birini seçerek o gece ne olacağını belirliyor. Yapılan seçimler hikayenin gidişatını değil gecenin sonundaki eşleşmeleri de etkiliyor. ”Dünyanın sonu geliyor olsaydı elbette ki o gece yalnız bitmezdi” ana fikriyle ilerleyen Swipe Night, Amerika’da Ekim ayı boyunca her Pazar kullanıcıların kullanımına açık tutuldu. Sunulan seçenekler için her kullanıcıdan 7 saniye içerisinde geri dönüşü olmayan seçimler yapması istendi. Seçimlerin her biri ortalama 5 dakika sürerken kullanıcı istediğinde zamanı durdurabilme hakkına sahip.

Etkileşim sonuçlarına göre Tinder’ın pazar günü eşleşmelerinin sayısı %26 artarken mesajların sayısı da %12 artış gösteriyor. Ayrıca kullanıcıların mesajlaşmaları daha uzun soluklu oldu. Firma sadece Ekim ayını kapsayan bu dönemde 541 milyon dolar ciro elde etti. Fazla söze gerek yok. Hızlı, bireysel ve etkileşimle dolu olan sosyal medya dünyasında interaktif her zaman kazanır.

Uygulamanın fragmanına da şöyle bırakıyorum,

Bilgi için: https://swipenight.com/

Künye:

Reklam Ajansı: 72andSunny Los Angeles
Reklam Veren: Tinder

  • Tinder
  • Swipe Night
  • ABD
  • Match
  • Add
  • Social Media
  • Instagram
  • USA

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.