innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
INSTAGRAM’DAN KİŞİSELLEŞTİRME
Eylül 27

INSTAGRAM’DAN KİŞİSELLEŞTİRME

INSTAGRAM’DAN KİŞİSELLEŞTİRME

27 Eylül | 1336 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Aydınlama, rönesans

Bu aralar takip ettiğim sevilen grafik tasarımcıların kendi Instagram hesaplarından tasarladıkları Instagram filtrelerini paylaştığına şahit oluyorum. Olayı biraz çözmem uzun sürdü zira aslında bu tasarımı bol takipçili grafik tasarımcılarının paylaşması çok mantıklı bir düşünceydi. Fakat durum daha kişiselmiş. Yani ben şu an istesem kendi filtremi Instagram Story kısmında paylaşabiliyorum. KENDİ TASARIMIMI, HERKESİN GÖRÜP KULLANABİLECEĞİ ŞEKİLDE, PAYLAŞABİLİYORUM, vov, rönesans.

Artık herkes kendi filtresini yapabilecek

Facebook’un artırılmış gerçeklik efektleri oluşturma aracı Spark AR ile birlikte, artık herkes Instagram hikayeleri için özel yüz filtreleri ve diğer efektler yapmasına olanak sağlıyor. Biraz geç kalmış bir yazı aslında. Aydınlanmam şöyle bir buçuk ayımı almış olabilir. Instagram'a bu yenilik 13 Ağustos’ta gelmiş.

Gerçeküstü tasarımcı filtreleri, AR yaratıcılarının takiplerini artırmaya yardımcı oldu, çünkü efektler yalnızca kullanıcının hesabını takip ettikten sonra uygulama içi kameralarına eklenebiliyordu. Bir kullanıcı bir içerik oluşturucuyu takip ettiğinde, bu hesaptaki efektler otomatik olarak hikâyeler kamerasının efektler tepsisine geliyor. Ya da filtreyi kullanan kişinin isminin altında efektin ismine tıkladığınızda kendi story kitaplığına kaydedebileceğiniz bir seçenek de sunuluyor.

Peki kendi çılgın story tasarımımı nasıl yapabilirim?

Spark AR Studio isimli program sayesinde bu filtreleri kendiniz basitçe yaratabiliyor ve diğer kullanıcılarla paylaşabiliyorsunuz. Bu programı, kendi internet sitesinden bilgisayarınıza indirmeniz mümkün. Daha sonra sayfada yaratmak istediğiniz filtre tipini isteğinize göre seçiyorsunuz. Uygulamada yer alan “samples” sekmesinden yapımı hakkında size örnek bir video sunuluyor. Bu video üzerinden yapmak istediğiniz değişiklikler üzerinde çalışabilirsiniz.

Tasarımınızı bitirdikten sonra filtreyi Facebook'a yükleyerek  Instagram'da ya da Facebook'ta paylaşabilirsiniz. Ne yazık ki sadece birini seçmeniz gerekiyor. Bunun için Spark AR'ın Facebook adresine gidip “Efekt Yüke” (Upload Effect) butonuna tıklayın. Facebook'a mı yoksa Instagram'a mı yükleyeceğinizi seçtikten sonra tabii ki filtrenize isim vermeyi unutmayın!

Geri kalan aşamalarda filtrenize kategori seçip açıklama yazısı yazıyorsunuz ve birkaç basit ayarlamadan sonra filtrenizi paylaşabiliyorsunuz.

Interaktif şekilli, şukullu storyler de tasarlayabilirsiniz

Gözlemlediğim kadarıyla bu mümkün çünkü o sevdiğim tasarımcıların ikisi de bunu başarmış. İnteraktif uygulamalar her zaman ilgimi çekmiştir. Tasarlanan oyun story'sinde gözlerini kırparak puan kazanıyorsun. Bu da çok sevimli olmuş. Merak edenlere örneklerini şöyle bırakıyorum,

Ege İşlekel | egeislekel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My latest filter game for instagram. "RUN GOGH RUN" #egeislekel #instagram #facefilter #vangogh

Ege Islekel (@egeislekel)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My latest filter design for instagram " I'M ART " #instagram #art #filter #egeislekel

Ege Islekel (@egeislekel)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Hayati Evren | hayatininevreni

  • reklam
  • add
  • instagram
  • Ege İşlekel
  • grafik tasarım
  • story
  • filtre
  • hayatininevreni

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.