innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Instagram ve Twitter durur mu? Yapıştırmış cevabı
Mart 03

Instagram ve Twitter durur mu? Yapıştırmış cevabı

Instagram ve Twitter durur mu? Yapıştırmış cevabı

03 Mart | 356 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Bir zamanlar bir Snapchat varmış. Anlık fotoğrafları arkadaşlarınla paylaşabildiğin, çeşitli filtreler kullanabildiğin bir mecraymış. Bunu gören Instagram tabii ki boş durmamış. “Story” adı altında bu özelliği kendi bünyesinde eklemiş. Yetmemiş Facebook’a gelmiş bu özellik. O da yetmemiş Whatsapp’a gelmiş. Tabii ki o da yetmemiş olacak ki Twitter da geçtiğimiz aylarda “Flets” özelliğini kamuoyuna duyurmuştu. Şimdi ki yazım da ufak bir Clubhouse içeriği içerecek. Üzgünüm Clubhouse seviciler, artık davetle katılarak VIP hissetmenizin ya da IOS kullanmanızın hiçbir önemi kalmadı galiba :(

Instagram ve Twitter da hani bana, hani bana demiş

Önceki yazımda Clubhouse’un çıkış sebebini ve nasıl işlediğini sizinle paylaşmıştım. Şimdi bu özelliği alın. Günün 16 saati vakit geçirdiğiniz mecralara serpiştirin ve hazırsınız! İşte size Clubhouse özellikli Instagram ve Twitter.

Sosyal medya devleri arasındaki rekabet büyürken Instagram Clubhouse uygulamasında bulunan “canlı oda” yani “live room” özelliğini eklediğini duyurdu. Instagram, bu yeni özelliği ile Clubhouse’daki “oda” konseptini platformuna taşırken, canlı yayınlarda konuşmacı sayısını da dörde çıkardı. Bu özelliğin Instagram platformuna taşınması, Instagram’da etkileşimin çoğalacağı ve dörtlü grupların ortak canlı yayın yapabileceğini bizlere ufaktan çıtlatıyor.

Bu canlı odalar aynı zamanda içerik üreticileri için de yeni bir gelir kapısı haline geleceği anlamına da geliyor. Bu özellik sayesinde takipçiler yayın esnasında destek olmak için “rozet” satın alabiliyorlar ya da “alışveriş” ve “canlı bağış toplama” özelliklerinden faydalanabiliyorlar. Pardon Twitch, sen misin?

Instagram aynı zamanda canlı yayınlara daha fazla etkileşim özelliği ekleyeceğini de belirtmiş. Bu açıklamadan hareketle, gelecek aylarda Clubhouse benzeri özelliklerin platformda yer alacağını tahmin etmek çok da zor değil.

“Twitter Spaces” da Twitter formatlı Clubhouse. Birkaç ay önce duyurmuş olan Twitter kullanıcılar tarafından beta sürümü olarak test edilmeye başlamıştı. Dün de Twitter kullanıcılarından bazılarına bu özelliğin geldiği haberi ile karşılaştım. Konuşulacak ne kaldı artık? Bitti konular. Yine de Instagram yerine sadece Twitter'ın bu özelliği kullanması daha doğru gibi. Çünkü Instagram tamamen görselliğe hizmet eden bir mecra. Her şey sende olamaz Instagram, biraz da diğer mecralarla paylaş :( 

  • clubhouse
  • sosyal medya
  • instagram
  • twitter

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.