innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Kurumsal itibar neden önemlidir?
Ekim 15

Kurumsal itibar neden önemlidir?

Kurumsal itibar neden önemlidir?

15 Ekim | 256 |
Merve Yıldırım
Merve Yıldırım | @merveyildirim Social Media Copywriter

İtibar, markaların güven ve saygınlığı anlamına geliyor. Bu kelimelerin anlamının markalarla örtüştürebilmek için gerçekten bu performansı göstermek gerekiyor. 

Kişiler, bir ürünle ilgili hizmet almak istediği zaman artık direkt olarak sosyal medya hesaplarından ulaşılıyor. Gerek fiyat, gerek kullanıcı yorumları gerek ise markayla ilgili bir öngörü çıkarabilmek için önce bu kanalları tercih ediyorlar. 

Ek olarak kişiler hizmet alanlarında sağlamış oldukları memnuniyet ve memnuniyetsizlikleri müşterileri, doğrudan dijital ortamdan sosyal medya hesaplarında paylaşıyor. Gelen bu yorumlara ve mesajlara hızlı dönmek ise sizin yani markanızın dijital kanalda ne kadar aktif olduğunuzu gösteriyor.

Markaların hedef kitlesini kazanabilmesi için yaşanılan olumsuz deneyimde, kişiyle iletişime geçtikten sonra olumlu bir deneyime dönüşmesi mümkün. Bu da tamamen sizin iletişim dilinizle oluşuyor. 

Türkiye’de aktif sosyal medya kullanıcı sayısı 54 milyon. Markanızın hedef kitlesi ise tamamen markayla ilgili. Hedef kitlenizin dijital medyada beklentisini karşılayacak dönüşler; olumsuz deneyimleri olumluya çevirebilmenizi, acil yaşanacak muhtemel sorunları çözebilmenizi, kişilerin sorularına cevap verebilmenizi sağlar. 

Özetle anlatmak gerekirse; itibar tamamiyle beklentileri karşılamanız demektir. Bu beklentiler kişilerin markanız hakkında düşüncelerini belirler. Bu beklentileri karşılamak için de kişinin sizden yanıt beklediği konuyu iyi anlamak ve analiz etmek gerekir.

  • itibar
  • sosyal medya
  • kurumsal
  • kurumsal itibar

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.