innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
KABUL EDELİM! HEPİMİZ BAĞIMLIYIZ!
Ağustos 24

KABUL EDELİM! HEPİMİZ BAĞIMLIYIZ!

KABUL EDELİM! HEPİMİZ BAĞIMLIYIZ!

24 Ağustos | 640 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Sosyal medya hayatımızın her anında. Her yerde her an ayrılamadığımız bir parçamız gibi. 
Lipton’un bu konuya dikkat çekmek için hazırladığı bir sosyal medya kampanyası bile mevcut. Herkes bu durumun yanlış olduğunun farkında ancak kendimize engel olamadığımız bir bağımlılığımız haline geldi. Sosyal medya bağımlılığı konusunda kadınların büyük farkla önde olduğu bilinmektedir. 
Kadınların %60’ı sosyal paylaşım sitelerine bağımlı olduğunu itiraf etmiştir. Kullanıcıların % 56’sı, çevrimiçi ortamda önemli bir şeyi kaçırmaktan korktuklarını paylaşırken başka bir araştırmada, bir kişinin sosyal medyada günde yaklaşık 135 dakika harcadığı ortaya kondu. Korkutucu değil mi?
Verilere göre insanların internette olmasının ve bir şeyleri paylaşmasının nedeni, diğerlerine gerçek benliklerini sergilemek ve özellikle arkadaşları ve aileleri olmak üzere dünyanın geri kalanı ile iletişim haline olmak istemeleri. Ancak bu bağımlılık birçok dezavantaja sahip. Kullanıcılar bu süreçte genellikle acı çeken öz saygı ile karşılaşırlar. Bu nedenle, bu sitelerin kullanımını azaltmak önemlidir.

% 68’lik bir oranla insanlar, başkalarına gerçekten kim olduklarını ve neye önem verdiklerini göstererek daha iyi hissetmek için paylaşım yapıyor. %78 oranda bir kitle ise “Paylaşıyorum çünkü bu, benim insanlarla bağ kurmamı ve iletişim halinde kalmamı sağlıyor.” diyor. Kısacası sosyal medyayı seviyoruz çünkü ilişkilerimizi korumak istiyoruz. Böylece karşılıklı bir etki yaratıyoruz. Bize bir şeyler vermiş olan insanlara küçük de olsa bir şekilde geri bildirimde bulunmak zorunda kalıyoruz. 

Sadece arkadaşlarımız veya yakın çevremiz değil, ilgi duyduğumuz marka, sanatçı vb. hesaplarıda takip etmekte, paylaşımlarına geri bildirimde bulunmak istiyoruz. Önemsediğimiz kişi ve sayfalardan aldığımız geri dönüşlerde bizleri mutlu etmektedir.

  • Medya
  • Sosyal medya
  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Instagram

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.