innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
SOSYAL MEDYA YÖNETİMİNDE MÜŞTERİ BEKLENTİLERİ/GERÇEKLER
Haziran 15

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİNDE MÜŞTERİ BEKLENTİLERİ/GERÇEKLER

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİNDE MÜŞTERİ BEKLENTİLERİ/GERÇEKLER

15 Haziran | 636 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Müşterilerin bir ajansla anlaşmalarının nedeni bir taleplerinin olması ve bu talebi kendilerinin gerçekleştiremiyor olmaları gerçeği yatar. Ticaret yapan ve her kuruşunun hesabını yapan bu insanlar reel elle tutulur sonuçlar görmek isterler. Sosyal medya gerçeğini henüz kavrayamamış ve ajansı ile bu sürece girip kısa sürede “Bana fayda sağlamadı, buna harcadığım para boşuna.” düşüncesi ile hareket eden müşterileri aydınlatmasını umut ettiğim bir yazı olması dileği ile. 
Keyifli okumalar...

 

Sosyal medya yönetim süreci kısa ve uzun vadeli planların toplamından oluşur. Saatlik, günlük, haftalık, aylık, yıllık olarak ilerleyen bu süreç her adımda farklı başlıkları içine alan bir süreci kapsar. Sosyal medyada kısa vadede fark edilebilecek ilk gelişme markanın dilinin oluşması olacaktır. Paylaşılan içeriklerde tutarlı bir dil kullanma, müşterilere hitap şeklinin belirlenmesi ilk farkedilebilir değişiklik olacaktır. Ardından bu içeriklere yorum ve mesajlar gelmeye başlayacaktır. Gelen bu yorum ve mesajlara markanın dili ile uyumlu hızlı cevaplar verilecektir. Burada müşteriler arasında bir ayrım yaşanır. Markama fayda sağlıyorcular ve bunu bende yaparımcılar. Bende yaparımcılar şimdiden elendiler. Yapabilseydiler ajansın kapısını ilk gün çalmazlardı. 
Ajanslar müşterilerini memnun edecek sonuçlar almak zorundadır. Ancak sosyal medya yönetiminde kısa sürede olağan üstü sonuçlar beklemek çok sağlıksız olacaktır. Kısa vadede satış beklerseniz saman alevi gibi olacaktır. O an satış yapacaksınız ancak bunun devamlılığı için uğraşmadığınız için kısa sürecektir. Sosyal medya yönetimi ilmek ilmek işlenen bir süreçtir. Her şey hemen olsun, hemen takipçi sayım artsın, hemen ürünüm satılsın gibi beklentileriniz varsa yanlış yoldasınız demektir. 

  • Reklam ajansları
  • ajans müşterileri
  • müşterilerin beklentileri

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.