innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
İnternetin Geleceğinde Neler Olacak?
Ekim 23

İnternetin Geleceğinde Neler Olacak?

İnternetin Geleceğinde Neler Olacak?

23 Ekim | 919 |
Gözde Mustafaoğlu
Gözde Mustafaoğlu | @gozdemustafaoglu Social Media Copywriter

                                                           

Bugünlerde 25’li yaşlarının üstünde bireyler olarak inernet sayesinde nur topu gibi bir klişemiz oldu: “Bizim zamanımızda internet yoktu.”

Biz zamanında sevdiğimiz çizgi filmi izlyebilmek için kanalların yayın akışını takip eden, ödev olarak verilen araştırmaları Google’a yazmak yerinde her evde illaki bulunan ansiklopedilerden yapan ve anneleri tarif defterlerinden bakarak kurabiye pişiren çocuklardık. Büyükdükçe internet hayatımıza dahil oldu, YouTube gibi platformlar çizgi filmleri her dakika görme imkanı sağladı, ansiklopediler bazı kafelerin vintage dekoruna uyum sağlamaktan başka bir amaç için kullanılmamaya başladı ve en üzücüsü annelerimize tarif sorduğumuzda vanilya paketi gibi kokan bir tarif defteri yerine Google’da ilk çıkan sonuca yönlendirildik. İnternetin her insanın hayatını fazlasıyla değiştirdiği bir gerçek. Peki ya internet etkisiyle gelecekte hayatlarımızda daha neler değişecek?

                                                           

İnternetin hayatımızda nasıl değişikliklere, yeniliklere sebep olabileceğini kesin olarak kestirmek mümkün değil. Çünkü öyle hızlı gelişiyor ki bundan bir kaç on yıl önce yok olan bir olgu şu an eğitim, hizmet, iş, ekonomi, sosyal hayat veya eğlence gibi birçok alanı tamamıyla ele geçirmiş durumda. Gelecekte uçan arabalar olacak mı bilemeyiz ama internet dünyasında heyecan verici yeniliklerin olacağı kesin!

İnternetin geleceğinin nasıl olacağına dair birçok kaynağa ulaşmak mümkün. Tabiki gelecek kesin olarak bilinemez ancak olasılıklar dahilinde yorumlanabilir. Bu yorumlamalardan çıkan farklı teorilerin pek çoğu bazı konularda orta nokada buluşabiliyor.

Teorilerin çoğuna göre internet bağlantısı için uğraştığımız şifre, kullanıcı adı, bağlantı kopukluğu gibi sorunlar geleceıkte ortadan kalkacak. Bu durum yerini kesintisiz ve sınırsız internet bağlantısına bırakacak.

Gerçek ve sanal kavramları bugün birbirinden ayrılabiliyor. Ancak gelecekte Google Glass örneği gibi sanalda gerçeği yaşama deneyimi hayatın her alanında olabilir. Bu artırılmış gerçeklik deneyimin müthiş yanları olacağı kesin ama bu güne kadar okuduğumuz ve izlediğimiz karanlık gelecek kurguları düşünülünce korkutmuyor değil! 

                                                           

Yakın zamanda Facebook skandalı ile bir kere daha yüzümüze vuran gerçekle anladık ki internet ve bilgi tekonolojileri geliştikçe gizlilik kavramı ortadan kayboluyor. Arkadaşımızla yaz tatillerimiz hakkında sohbet ederken telefonumuza bir tatil sitesinin mesajının düşmesi olayın en temel boyutu. İnternetin gizliliği ihlalinin karşısında belki gizlilik koruyucu yeni bir sınıfın doğacak olması düşünülen teorilerden biri. Bugünü düşününce yarın gizliliğin elden gidecek olması hiç de göz ardı edilecek bir olasılık değil.

Teknoloji geliştiğinden beri insanların beden gücüyle yaptıkları işler için makineler devreye girdi. Bu durum seri üretim, güç gerektiren işlerin kolaylaşması, yeni uzmanlık alanlarının açılması gibi birçok artı ile beraber geldi. Söz konusu internetin gelişimi olunca karşımıza en popüler teorilerden biri çıkıyor: insan zihninin yerini alan makineler. Günümüzde hızla gelişeneğitim platformları, sürücüye ihtiyaç duymayan araçlar, evin haritasını ezberleyerek kendi kendine temizlik yapabilen robotlar daha başlagıç!

Son olarak hala izlemeyenler için geleceği, teknolojiyi, internetin ve hayatlarımızın gideceği yeri her bölümünde ayrı bir konu ile işleyen 5 sezonluk Black Mirror'u öneri olarak buraya bırakıyorum. İnternet, kısa bir süre önce doğup böyle hızlı bir gelişim gösterdiği için, önümüzdeki 15-20 yılda kat edeceği yolu hayal etmek daha da heyecan verici bir hal alıyor! Yaşayıp göreceğiz!

  • internet
  • gelecek
  • future
  • teknoloji
  • technology

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.