innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Markalar Twitter Hesaplarını Nasıl Yönetmelidir?
Kasım 16

Markalar Twitter Hesaplarını Nasıl Yönetmelidir?

Markalar Twitter Hesaplarını Nasıl Yönetmelidir?

16 Kasım | 910 |
Merve Yıldırım
Merve Yıldırım | @merveyildirim Social Media Copywriter

Sosyal medya içerisinde her mecra birbirinden çok farklı. Özellikle Twitter’ın kendine has bir tarzı var. Diğer platformlardan çok ayrı kalıyor. Duygu ve düşüncelerimizi en iyi şekilde bir anı defteri olarak kullandığımız kişisel profillerden, siyasetçilerin gündemi paylaştıkları, markaların medya pazarlamasında bilinirliliğe oynadığı bir alan. Bu örneklere daha çok kişi sığdırabiliriz. Sosyal medya pazarlamasına önem veren, markasını Twitter’a yakıştıran ve aktif olarak Twitter’da etkileşim gösteren markalar yönetimini nasıl sağlamalıdır?

1-Öncelikle kurumsal çizginize uygun logonuzu ve kapak fotoğrafınızı güncel tutmalısınız. Kullanıcı adı olarak ise marka isminizi kullanmalısınız. Sizi aramak isteyen bir kişi markanızın ismini yazdığında size zorlanmadan ulaşabilmeli. Ek olarak biyografi kısmında markanızı kısaca anlatmalı, emojilerle desteklemelisiniz. 
2-Düzenli olarak içerik paylaşmalısınız. Bu içeriklerde markanıza uygun ürün ve hizmetleri metinlerle destekleyerek dikkat çekici yapı oluşturmalısınız. Web site linkinizi veya herhangi bir linke metinde yer verirseniz Twitter bu linki otomatik mavi yazıya alacaktır. Bu da kişilerin eklemiş olduğunuz linke yönlenmesini sağlayacaktır.
3-Trend Topic hashtagleri sürekli olarak takip etmelisiniz. Markanız ile bağdaştırabileceğiniz bir hashtag olduğu zaman bu paylaşımınız tweetler arasında olacaktır. Trend Topic hashtage tıklandığı zaman bu tweetlerin arasında sizin tweetiniz de yer alacaktır ve kişilerin markanızı görmesini sağlayacaktır ve paylaşımınız değerli aynı zamanda etkileşim alacak bir yapıya açık olmalıdır. Buna dikkat etmelisiniz.
4-Her ay çekiliş planlamaları yapmalısınız. Mutlaka takipçi artışınız olacaktır. Bu konuda markasını en iyi yönlendiren Madame coco, bir ay içerisinde 7-8 kez çekiliş yapmaktadır. 
5-Paylaşımlarınıza gelen yorumlara mutlaka yanıt vermelisiniz. Ek olarak aratma motoruna markanızın ismini yazdığınızda sizin için yazılan tweetler çıkacaktır. Olumlu tweetler Retweet yapabilir, olumsuz tweetlerde kişiden direkt iletişim bilgisi isteyebilir kendisiyle görüşme sağlayabilirsiniz. İtibarınız açısından bu son derece önemlidir.
6-Twitter takipçilerinize özel promosyon ürünleriniz olmalıdır. Takipçilerinize hediye olarak gönderebilirsiniz. Özellikle takipçi sayısı normale göre yüksek olan kişileri tercih ederseniz daha fazla kişiye ulaşabilir, daha fazla etkileşim sağlayabilirsiniz.

Sosyal medya doğru yönetildiği zaman markanız için güçlü bir kaynaktır. Yanlış ve hatalı paylaşımlarda ise markanızın prestij kaybına sebep olabilir. Bu yüzden etkin bir şekilde yönetilmelidir.

    BLOG

    Dijital Reklam Ajanslarının
    İhtiyaçları Blogumuzda

    Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

    Yorum Yap
    Yorumlar
    • Yorum Bulunamadı.