innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
İnekler ve Sanal Gerçeklik Gözlüğü
Kasım 29

İnekler ve Sanal Gerçeklik Gözlüğü

İnekler ve Sanal Gerçeklik Gözlüğü

29 Kasım | 832 |
Gözde Mustafaoğlu
Gözde Mustafaoğlu | @gozdemustafaoglu Social Media Copywriter

                         

İnekler de teknolojiden nasibini aldı. Hem de sütleri daha kolay sağmak için geliştirilen bir cihaz veya sağlıklarını iyileştiren bir teknikle falan değil, sanal gerçeklik gözlüğüyle tanıştılar. Evet, bu habere biz de en az bir inek kadar şaşkınız.

Rusya’da çiftçiler soğuk havadan ve bunun tarım ve hayvancılığa olan olumsuz etkilerinden bezmiş olacaklar ki çözüm yolu aramaya başlamışlar. Yazın kırlarda dolaşan mutlu ineklerin sütündeki verimle kışın kapalı ortamlarda kalıp yemle beslenen asık suratlı ineklerin sütünün verimi bir değil tabi. Mevsimi değiştirmek mümkün olmadığı için çare ineklere yaz mevsimindeymiş gibi hissettirmek olarak düşünülmüş. İneklere takılan sanal gerçeklik gözlüğü ile sanki uçsuz bucaksız bir çayırın ortasındaymış gibi hissetmeleri sağlanmış. Duygusal durumları iyileşen ve neşesi yerine gelen ineklerin süt verimleri de artmış!

Rusya Federasyonu Tarım ve Gıda Bakanlığı tarafından resmi web sitesinden yayınlanan açıklamada Moskova civarındaki bir çiftlikte sanal gerçeklik gözlüğü uygulamasının hayata geçirildiği duyuruldu. Gerçekleştirilen bu projenin sonunda sanal gerçeklik gözlüğü ile yaz simülasyonunu gören ineklerin duygu durumu değiştiği için süt verimleri arttı. Yapılan araştırmaya göre endişeleri azalan mutlu inekler, stres faktörü ortadan kalkınca süt üretiminde daha verimli oldu. Hatta bu yalnızca bir ineğin verimi ile sonuçlanmadı. Stres faktörü ortadan kalkınca mutluluk tüm sürüye yayıldı.

Teknolojinin kullanımı açısından güzel bir örnek olması, ineklerin sanal gerçeklik gözlüğüyle çok komik gözükmesi ve streslerinden arınıp mutlu olmaları sebebi ile projeyi tebrik ediyoruz!

 

  • sanal gerçeklik
  • simülasyon
  • teknoloji

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.