innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
SOSYAL MEDYADA BAŞARILI OLMAK İÇİN 10 KURAL
Mart 05

SOSYAL MEDYADA BAŞARILI OLMAK İÇİN 10 KURAL

SOSYAL MEDYADA BAŞARILI OLMAK İÇİN 10 KURAL

05 Mart | 329 |
Merve Yıldırım
Merve Yıldırım | @merveyildirim Social Media Copywriter


1- PLANLI İÇERİK

Sosyal medya hesaplarınızın yönetiminde başarılı olmak için öncelikle içerik üretimini planlı bir şekilde organize etmeniz gerekmektedir. 

2- DOĞRU HEDEF KİTLE

İçerik üretimi hazırlanırken hedef kitlenizi iyi tanımalısınız. Doğru hedef kitle, doğru içerik üretimi demektir. Doğru içerik üretimi ise doğru reklam demektir. 

3- KREATİF FİKİRLER

İçeriklerinizi oluştururken sıradanlıktan uzak, hedef kitlenizin dikkatini çekebilecek, 3 saniye kuralına uygun farklı fikirler üretebilirsiniz. Bu markanız için akılda kalıcılığı sağlayacaktır. 

4- GÜNCEL HİKAYE PAYLAŞIMLARI

Günlük hikaye paylaşımı yapmaya özen göstermelisiniz. Hikaye paylaşımlarında kurumsal çizginizi kaybetmeden, markanıza uygun anlık durumları da paylaşabilirsiniz. Instagram’ın özelliklerinden yararlanarak da anket, gifler, soru sorma gibi çeşitli farklı hikayeler oluşturabilirsiniz. 

5- DOĞRU HASHTAG 

Hashtag üzerinden markanızı gören kişiler olacaktır. Bundan dolayı görsele ve konuya uygun hashtagler tercih etmelisiniz. 


6- PRODÜKSİYON ÇALIŞMALARI

Markanıza uygun farklı prodüksiyon çekimleri yapabilirsiniz. Diğer markalardan sizi bir adım daha öne taşıyacak bu çekimler, markanıza karşı sempati oluşturacak, markanızı daha iyi anlatmanızı sağlayacaktır. 

7- REELS FİKİRLERİ

Instagram’da keşfete düşmek için reels içeriklerini sıkça paylaşmak gerekiyor. Reels fikirlerinde ise markanıza uygun içerikler oluşturmalısınız. 

8- JINGLE ÇALIŞMASI

Markanıza uygun sosyal medya platformlarında kullanabileceğiniz profesyonel jingle çalışması yaptırabilirsiniz. Müzik, insanların aklında kalan en büyük güçtür. Bundan dolayı hedef kitlenizin aklında kalmak, hafızalarında yer edinebilmek için jingle çalışması yapmak faydanıza olacaktır. 

9- DOĞRU SLOGAN

Slogan, markanızın ruhu, markanızın karakteridir. Doğru slogan seçimi sizin yolunuzu belirler. Markanın kimliğine uygun bir slogan seçimi ise doğru yola çıkmak demektir. 

10- REKLAM YÖNETİMİ

Markanızın sosyal medya hesaplarındaki içeriklerine en uygun reklam yönetimini business üzerinden yapabilirsiniz. Linke yönlendirme, dönüşüm, trafik, erişim, etkileşim, mağaza gibi birçok reklam çeşitlerini doğrudan business üzerinden sağlayabilirsiniz. Ancak reklam yönetimi detaylı bilgi birikimi ister. Doğru hedef kitle, doğru reklamlama ile doğru sonuçları alabilirsiniz.

  • sosyal medya
  • marka yönetimi
  • sosyal medyada başarılı olmak

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.