innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Sosyal mecralarda güvenliğimize ne kadar dikkat ediyoruz?
Ekim 18

Sosyal mecralarda güvenliğimize ne kadar dikkat ediyoruz?

Sosyal mecralarda güvenliğimize ne kadar dikkat ediyoruz?

18 Ekim | 331 |
Mizgin Adar
Mizgin Adar | @mizgin Social Media Copywriter

Sosyal mecralarda güvenliğimize ne kadar dikkat ediyoruz?
 
Sosyal medyada en sık yapılan 5 güvenlik hatası

Pek çoğumuz gün içinde sıklıkla sosyal medyada duraklıyoruz ve vaktimizin çoğunu harcıyoruz. Instagram, twitter ve facebook’ta kendi rızamızla paylaşımlar yapmakta, tanıdığımız veya tanımadığımız birçok kişiyle etkileşim kurmaktayız. Peki bu kadar sık vakit geçirdiğimiz bu mecralarda güvenliğimize ne kadar dikkat ediyoruz? 
Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, sosyal medyada sıklıkla yapılan 5 güvenlik hatasını şu şekilde sıraladı:


1- Şifrelerin birden fazla hesapta tekrar tekrar kullanılması
Kullandığınız her sosyal medya hesabı için büyük, küçük harflerden, sayılardan ve özel karakterlerden oluşan güçlü parolalar tercih etmelisiniz. Bu parolalar siber dolandırıcıların hesaplarınıza erişmesini zorlaştıracaktır. İlk adım sosyal medya hesaplarınızı kontrol etmek ve her bir hesabınızın parolasını değiştirmek.

 
2- Güvenlik temellerinin ihmal edilmesi
iki faktörlü veya çok faktörlü kimlik doğrulaması özelliğini aktif hale getirmeniz gerekir. İkinci Adım sosyal medya hesaplarınızda Ayarlar/Güvenlik/İki faktörlü kimlik doğrulaması adımlarını takip ederek, önerilen seçeneklerden birini seçip güvenliğinizi kontrol altına almak.

 
3- Kişisel verilerin ve gündelik hayatın sıklıkla paylaşılması
Sosyal medyada paylaştığınız herhangi bir paylaşım bile siber dolandırıcıların hedefi olma ihtimalinizi arttırabilir. Bu sebeple telefon, doğum tarihi ve e-posta adresinizi gizli tutarak bu ihtimali azaltabilirsiniz. Üçüncü adım kişisel bilgilerinizin kimlere açık olduğunu kontrol etmek.
 

4- Etiketlenen fotoğrafların kontrol edilmemesi
Sosyal medya uygulamalarına gelen güncellemeler sebebiyle bazı ayarlar sıfırlanabilmekte ve bu durum ayarlarınızın değişmesine sebep olabilmektedir. Profilinizde paylaştığınız gönderiler sizin kontrolünüz altında olabilir ancak etiketlendiğiniz gönderiler çevrimiçi itibarınızı etkileyebilir. Sizi kimlerin etiketleyebileceğini ve etiketlendiğiniz gönderileri kimlerin görebileceğini gözden geçirin. Dördüncü adım  belirli aralıklarla güvenlik politikanızı kontrol etmek.


5- Yabancılardan gelen arkadaşlık isteklerinin kabul edilmesi
Sosyal medyada arkadaş sayısı etkileşim için önemlidir ancak bu sanal dünya yalnızca oyun ve eğlence alanından ibaret değildir. Arkadaş listenizdeki kişilerin tüm gönderilerinize, kişisel bilgilerinize erişim onayı vermeniz  ve arkadaşınızdan gelen mesajlara güvenip kişisel bilgilerinizi paylaşmanız sizin için tehlikeli olabilir. Bu durum sizi siber dolandırıcılara karşı savunmasız bırakabilir. Beşinci adım kimlerle arkadaş olduğunuzu kontrol ederek şüphe uyandıran veya tanıdık olmayan kişileri arkadaş listenizden çıkarmak.

  • ınstagram
  • güvenlik
  • gizlilik
  • sosyalmedya

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.