innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Twitter’ın Yeni Hedefi Reklam Verenler
Kasım 15

Twitter’ın Yeni Hedefi Reklam Verenler

Twitter’ın Yeni Hedefi Reklam Verenler

15 Kasım | 1009 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Twitter şirketleri reklam vermeye davet etti

2006 yılında kurulan ve sadece önceden 148 şimdi ise 248 kelime ile derdini anlatan Twitter, hiç şüphesiz ki gerek gündem takip etmek gerekse mizahın damarını bulmak için her gün düzenli olarak girdiğimiz bir sosyal medya mecrası. Sık sık gündem yenileyen platform hızlı bir dolaşıma sahip. Bu nedenle eminim ki herkes gece yatmadan önce ya da sabah uyandığında Twitter’a giriyor. Örneğin ben 2012 senesinden beri “mentionları okumaya geldim”. Twitter da kullanıcılarının bu yönünü vurgulayan bir reklam filmi serisi yayınladı.

Twitter kullanıcıları böyledir

Gerilim filmi tadında çekilen 3 reklam filmi DAVID Mad tarafından hazırlandı. Reklam verenleri hedef alan kampanya kapsamında bohem tarzda çekilen reklam filmi ile kullanıcıların bağımlılığını ön plana çıkarılıyor. Reklamlar, arkadaşlarıyla birlikte oyun oynarken, işteyken ya da yatmadan önce ellerinde telefon ile ortamdan soyutlanan kişileri bizlere hatırlatıyor. Kişileri evde arkadaşıyla birlikte oyun oynarken bir anda gerilim müziği eşliğinde kalkıp sokaktaki reklam panosuna bakarken, iş yerinde çok iş varken çekmecesindeki derginin üzerindeki reklamı okurken ya da dişini fırçalarken bir anda gidip televizyondaki reklamlara bakarken görüyoruz.

İstatistiksel olarak acaba Twitter reklam için mantıklı mı?

Bu sorunun üstüne esprili bir şekilde yaklaşan Twitter, reklam verecek olan şirketlere kullanıcıların sürekli Twitter’da olduğunu söylemek istiyor. Peki gerçekten mantıklı mı?

İstatistiksel olarak Twitter kullanıcılarının %82’si markaları Twitter üzerinden takip ediyor. Geri kalan online kitlenin %29’u ise yeni bir ürünü Twitter’da keşfederek ilk satın alan kişileri oluşturuyor. Bu veriler de aslında reklam verenler için yeterli sayılar. Bu nedenle Twitter şirketler tarafından reklam verilebilecek bir mecra haline geliyor.

Bu her marka için uyarlanabilir mi burası tartışılır bir handikap. Bildiğim tek şey ise Twitter’da karşıma sponsorlu olarak çıkan reklamlar benim tarafımdan da etkileşim görüyor. Hedef kitle doğru planlanırsa başarılı olmayacak reklam yoktur.

Twitter’ın yayınladığı reklamı da şöyle bırakıyorum,

 

Künye

Müşteri: Twitter
Ajans: DAVID Mad
Ülke: İspanya

  • Twitter
  • sosyal medya
  • reklam
  • bağımlılık
  • mention
  • Instagram
  • adds
  • social media

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.