innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
ÇATIDA PİZZA AVI
Ekim 18

ÇATIDA PİZZA AVI

ÇATIDA PİZZA AVI

18 Ekim | 1018 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Domino’s şubeleri’nin çatısında pizza avı

Domino’s Brezilya, gerçekleştirdiği kampanyası ile Breaking Bad’in efsane karakteri Walter White’ın çatıya pizza fırlattığı unutulmaz sahnesine gönderme yaptı. Dönemi fırsata çeviren reklamlar mı? En sevdiğim.

Yoğun bir hayran kitlesine sahip Breaking Bad’in sona ermesinin üzerinden 6 yıl geçmiş olsa da, sosyal medya üzerinden izlerini yakalamak mümkün. Zaten, sıkı bir Breking Bad sever olarak, dizinin akıllardan silinmesi mümkün değil. Bu nedenle dizinin bitmesinden 2 sene sonra Walter ve Jesse’nin tuhaf avukatı Saul Goodman’ın hayatının işlendiği Beter Call Saul adlı diziyi izledik. Tabii ki asıl hayranları can evinden vuran Ekim ayında Netflix üzerinden yayınlanan El Camino: A Breaking Bad Movie oldu. Dizinin devam niteliğinde olan filmde Jesse’nin nasıl kurtulduğunu gördük. Şimdi soracaksınız, bunun pizza ile ne ilgisi var? Şu sahne size ipucu olacaktır.

İpucu bir sahne,

Jesse Pinkman’ın kaçışını anlatan El Camino: A Breaking Bad Movie’nin yayınlanması ile birlikte Breaking Bad’in kuvvetli bir şekilde gündeme gelmesi kaçınılmaz bir olaydı. Breaking Bad deyince aklımıza birçok sahne geliyor tabii ki ama tek seferde çekilen pizza sahnesinin doğallığı akıllara kazınan sahnelerden birisi. Hatta 3. Sezonda yayınlanan bu sahne o kadar çok benimsenmiş olmalı ki evin gerçek sahipleri 2017 yılında hayranların evin önüne gelip çatıya pizza atmasından rahatsızlık duydukları için evin önüne demir çit çekmişler.

Pizza kutusunu bulana bir sene ücretsiz pizza

Yeniden gündemde olan Breaking Bad’in unutulmaz sahnesini kullanan Domino’s, Brezilya’da gerçekleştirilen kampanya ile ilgiyi şube çatılarına çevirdi. GUT São Paulo tarafından hazırlanan kampanyada Dominos, Brezilya’daki bazı şubelerinin çatılarına pizza kutusu yerleştirdi ve dizinin hayranlarının kutuları bulmalarını istedi. Pizza kutularına bulanlara ise bir yıl boyunca ücretsiz pizza vereceğini duyurdu.

İlgi büyük yerden

Rio de Janeiro ve Sao Paulo’daki dokuz şubenin çatışına yerleştirilen kutular için müşteriler birbirleriyle yarışa girdi. Pizza kutularını drone ile arayanlar da var çatıya merdiven dayayan da. GUT São Paulo YARATICI YÖNETMENİ Bruno Brux, , 12 kilometre yürüyerek beş farklı şubeyi gezen bir müşterinin gittiği rotayı gösteren haritayı kendileri ile paylaştığını da söylüyor.

Künye

Müşteri: Domino’s Pizza Brazil
Ajans: GUT São Paulo

  • Domino's Pizza
  • Brezilya
  • Breaking Bad
  • El Camino

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.