innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Planlama yapmadan önce bilmeniz gerekenler nelerdir?
Aralık 23

Planlama yapmadan önce bilmeniz gerekenler nelerdir?

Planlama yapmadan önce bilmeniz gerekenler nelerdir?

23 Aralık | 355 |
Merve Yıldırım
Merve Yıldırım | @merveyildirim Social Media Copywriter

 

1- MARKAYI TANIMALIYIZ

Markanın vermiş olduğu hizmetleri öğrenmeliyiz, ürün portföyüne hakim olmalıyız, ürünlerinin içerisinde özellikli bir ürün varsa bilmeliyiz, örneğin hamburgerciyiz ve ekmeği kendimiz yapıyorsak ekmeği ön plana çıkartan planlamalar yapabiliriz. Özelliğimiz bizi rakiplerimizden ayırır.

2- HEDEF KOYMALIYIZ

Bu ürün çekimini yapıyoruz ancak hedef kitlemiz kimler; yine hamburger örneğinden devam edelim hedef kitlemiz her yaş kitle ve kadın erkek oluyor ancak genç kitle bir tık önde oluyor başka bir örnek verecek olursak özel gün çayı ise kadınlara özel oluyor bu durumda kadınlara yönelik içerikler planlanlamalı.

 

3- DOĞRU HEDEF KİTLESİ BELİRLEMELİYİZ

Ben bu markanın, ürününü veya hizmetini kimlere pazarlıyorum, hangi bölgelere ulaşmam lazım, ulusal mıyım? globalde miyim? Yaş kitlem nedir? gibi soruların cevaplarını aramalıyız.

 

4- MARKA KİMLİĞİNİ ÇIKARMALIYIZ

Markanın yol haritasını çıkardığımızda bu marka mutluluk veren içerikler mi vaat ediyor, içerik planlamasında sloganları hashtagleri belli mi? soruları sormamız gerekiyor.

 

5- MECRALARINI BELİRLEMELİYİZ

Hazırlayacağım prodüksiyon planlamalarının mecraları nereler? Youtube işin içindeyse daha farklı fikirler sunulabilir. Daha uzun planlamalar yapılabilir.

 

6- STRATEJİ OLUŞTURMALIYIZ

Markanın stratejileri dediğimizde yine markayı iyi tanımak konusunu ele alabiliriz. Markanın hizmetinde, ürününde özellikli bir durum var mı? neleri ön planda tutmalı, neleri işlemeli, hedef kitle soruları devreye giriyor. 

 

7- REKLAM VERMELİYİZ

Sosyal mecralar reklam çıkmadan gönderiyi öne çıkartmıyor bundan dolayı emek verilen tüm bu işlerin reklam çıkılması şart.

 

8- ANALİZ YAPMALIYIZ

Hedef kitlenizin ve potansiyel müşterilerinizin sizden beklediği ihtiyaçları karşılayabildiniz mi? En çok hangi içerikleriniz sevildi, hangisi daha düşük etkileşim sağladı, analiz yapmalıyız. 

 

9- RAKİP ANALİZİ YAPMALIYIZ

Markanızla aynı sektörde yer alan diğer rakiplerinizle aynı konuları işlememeniz gerekir, bu çalıntı düşüncesi oluşturur, markanızı zedeler. Bu yüzden kendi yorumlarınızı veya birkaç içerikden oluşan farklı çekimleri bir araya getirerek kendinize özgü bir brief oluşturmanız gerekir.

  • sosyal medya
  • içerik
  • marka yönetimi
  • marka stratejileri
  • planlama

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.