innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Eyvah Shadow Ban
Ocak 29

Eyvah Shadow Ban

Eyvah Shadow Ban

29 Ocak | 455 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Shadow Ban Nedir?

Instagram'ın kara listesi de diyebiliriz. Paylaştığınız gönderilerden veya takipçi arttırma programı kullanmaya bağlı olarak oluşabilecek bir durumdur. Bu durumda paylaştığınız içerikler sadece kendi takipçilerinize gözükecektir. Bu nedenden dolayıda takipçi sayınızda umduğunuz artış malesef olmayacaktır. 

 

Shadow Ban Olmaması İçin Yapılabilecekler?

-Gönderilerinizde Yasaklı veya Bozuk Hashtagler Kullanmayın

Shadowban'dan kaçınmak için dikkate alınması gereken önemli noktalardan biri, gönderilerinizde yasaklanmış veya bozuk hashtag kullanmamaktır. Instagram, topluluk standartlarını veya kullanım koşullarını ihlal eden içeriğin sınırlı olmasını sağlamak için shadowban kullanır. Bu nedenle, belirli hashtag'leri açıkça yasaklıyorlar. Gönderinizde bu tür yasaklanmış hashtag'ler veya bozuk hashtag'ler kullanırsanız, bir shadowban almanız oldukça olasıdır.

-Instagram Etkinliğinizde Büyük Dalgalanmalardan Kaçının

Başka bir deyişle, katılımınızın ve büyümenizin organik olduğundan emin olun. Sadece birkaç saat içinde onlarca yüzlerce fotoğrafı beğenmemeye çalışın, diğer hesaplarda spam yorumlar yapmayın, kısa bir süre içinde yüzlerce yeni takipçiyi sıkıştırmayın ve inorganik büyüme yöntemlerini kullanmaktan kesinlikle kaçının.

100'lük bir şey ile hesabınıza 2 saatte bin takipçi kazandığınızda ya da tek bir saatte 500 yorum gönderdiğinizde Instagram algoritmalarının dikkatini çekiyorsunuz ve bir shadowban elde ettiğiniz neredeyse kesin. Bu yüzden Instagram etkinliğinizde ani ve büyük dalgalanmalardan kaçınmanız gerekiyor.

-Diğer Kullanıcılar Tarafından Rapor Edilmekten Kaçının

Diğer kullanıcılar Instagram'ın kullanım koşullarını ihlal ettiğiniz için sizi şikayet ettiğinde, büyük olasılıkla bir shadowban alacaksınız. Yine de endişelenmeyin ve yalnızca birkaç rapor sizi gölgede bırakamaz, görece daha önemli bir sayı olmalıdır. Yine de sistematik olarak rapor edilmediğinizden emin olun.

Banlanan hashtagleri öğrenmek için: https://app.iqhashtags.com/en/preview?profile=borlinetr&referrer=60

  • Shadow ban nedir
  • shadow ban kontrol
  • instagram banlanmak

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.