innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
REKLAMDA MÜZİK NEDEN ÖNEMLİ?
Mayıs 12

REKLAMDA MÜZİK NEDEN ÖNEMLİ?

REKLAMDA MÜZİK NEDEN ÖNEMLİ?

12 Mayıs | 1292 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Reklam artık günlük yaşamımıza girmiş önemli bir mecradır. Günlük hayatımızın bir bölümünü oluşturan bu mecranın, hedef kitlesine hitap ettiği unsurlar, bir insanın temel duyularına hizmet ediyor. Yayınlanan mecra aracılığıyla; görme duyusu için görseller, renkler ve şekiller gibi unsurlar kullanılırken, duyma duygusu için, sesler, efektler hatta Lipton markasının yaptığı gibi, sadece sessizlik de kullanılabilmekte.

Tüm duyu organlarımız içinde işitme kabiliyeti, diğerlerine kıyasla çeşitli avantajlarıyla farklılaşıyor. Bu durumu şöyle açıklayabiliriz; işitme duyumuz biz uyuduğumuzda dahi çalışan, 24 saatlik bir uyarı sistemi.  Mesela gözlerimiz 180 derecelik bir açıyı görebiliyorken işitme ile 360 derece algılanabiliyoruz. Üstelik insanlar duydukları bir sesin ne taraftan geldiğini kolayca gösterebiliyorlar, yani işitmede kör nokta bulunmamakta.

 

"Bir reklamdan hatırladığınız bir müzikle, bir reklamın müziğinden hatırladığınız marka arasında ince bir çizgi vardır. Fikirler, herkesin anlayabileceği evrensel bir dildir. Müzikse, herkesin hissedebileceği evrensel bir dildir."

TBWA/ Chiat/ Day Reklam Ajansı - Global Kreatif Direktörü, James Cheung

 

Reklamda görsel öğeler de dikkate alınarak kullanılan sesler, melodiler ve müzikler; ürünün, markanın, kurumun reklamında ve hatırlanmasında, uzun dönemde ise marka kişiliğinin oluşmasında önemli bir etken. Bunun yanında, satışı temel alan ve matematiksel verilere dayanan araştırmalar yerine çeşitli psikolojik araştırmalar yapıldığında, müziğin genel olarak reklamların etkisini ve hatırlanma derecesini artırdığı ve buna ek olarak, insanlarda duygusal tepkiler ortaya çıkarma konusunda ciddi bir etkisi olduğu ortaya çıkıyor.

Reklam ve müzik hakkında düşünürken veya bir reklama nasıl bir müzik koyabileceğimizi düşünürken şunu aklımızdan çıkartmamalıyız; “müzik = duygu” . Bir reklam için müzik düşünürken, "Bu müzik bu marka hakkında ne söyleyebilir? Markanın konumunu, kimliğini ve temel değerlerini nasıl bir müzik taşıyabilir veya ifade edebilir?" sorularını sormamız da faydalıdır.

 

 

 

 

 

  • reklam
  • sanat
  • add
  • advertising
  • art
  • music
  • müzik

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.