innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
BMW’den Mercedes’e Cadılar Bayramı Şakası
Kasım 01

BMW’den Mercedes’e Cadılar Bayramı Şakası

BMW’den Mercedes’e Cadılar Bayramı Şakası

01 Kasım | 1134 |
Gözde Mustafaoğlu
Gözde Mustafaoğlu | @gozdemustafaoglu Social Media Copywriter

Halloween bu yıl da yurtta ve dünyada coşkuyla kutlandı. Yurtta neden bu kadar coşkuyla kutlandığını henüz tam olarak çözebilmiş değiliz. Ancak 31 Ekim akşamı ülkemizde bayram coşkusuyla bolca Joker, Harley Quinn ve kırmızı tulumlu Dali maskeli La Casa De Papel karakteri gördük. Gençler heves ediyor, bize laf söylemek düşmez diyerek asıl konuya geliyoruz.

Cadılar Bayramı dünyanın pek çok yerinde renkli bir şekilde kutlanıyor. Bireysel kutlamalar bir yana artık markalar da bu eğlenceye ortak olmaktan geri durmuyor. Bugüne kadar markalar tarafından pek çok başarılı Cadılar Bayramı kutlamasının yapıldığına şahit olduk. Bu yılın kutlaması BMW’den geldi.

Alman otomotiv devi BMW, Cadılar Bayramı sebebiyle bir başka Alman otomotiv devi olan Mercedes’e bir şaka hazırladı. Gelenek gereği Cadılar Bayramı şakalar, şekerler, kostümler, gülmecelerle geçen renkli bir bayram. BMW bir tweet atarak Mercedes’e tabiri caizse biraz, sataştı.

Twitter üzerinden yaşanan atışmada ilk oku atan BMW oldu. Muzip bir hareketle aşağıdaki görseli Mercedes’in Cadılar Bayramı kostümü olarak super kahramanı BMW’yi seçtiği mesajı ile paylaştı!

 

Paylaşım twitter kullanıcıları tarafından büyük beğeni toplasa da akıllarda tek bir soru işareti oluştu. Peki şimdi, otomotiv sektörünün ağır abisi Mercedes bu şakaya nasıl karşılık verecekti. Gönül isterdi ki o da gülsün eğlensin, çocukla çocuk olayım büyüklük bende kalsın desin ama iş öyle olmadı. Bu sataşma Mercedes tarafından bir tweetle cevaplandı.

 

Bu çok da sert bir olmasa da beklediğimiz gibi bir cevap değildi. Ancak BMW’nin özel günü verimli kullanışı ve rakibine tatlı tatlı sataşmasını tebrik ediyoruz. Bu paylaşım sayesinde Reklamcılık bölümü öğrencilerinin ödevlerinde kullanabilecekleri, “Coca-Cola pelerinli Pepsi kutu kola” görseline ek olarak  yeni bir örnekleri oldu. Happy Halloween!

 

  • BMW
  • Mercedes
  • Halloween
  • Cadılar Bayramı
  • Sosyal Medya
  • Twitter

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.