innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
DİJİTAL PAZARLAMA İLETİŞİMİNİ PANDEMİ NASIL YÖNLENDİRDİ?
Ocak 20

DİJİTAL PAZARLAMA İLETİŞİMİNİ PANDEMİ NASIL YÖNLENDİRDİ?

DİJİTAL PAZARLAMA İLETİŞİMİNİ PANDEMİ NASIL YÖNLENDİRDİ?

20 Ocak | 400 |
Buse Ekelik
Buse Ekelik | @buseekelik Head of Social Media

İçinde bulunduğumuz dönemde inanılmaz bir değişim var. Değişimin odağında ise teknoloji. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının sonuçlarını reklam sektörü kapsamında değerlendirdiğimizde nelerin değiştiğini/değişeceğini görebiliyoruz.

Covid-19 en başta insanların tutum ve davranışlarında etkili oldu ve tüketiciler zorunlu bir dijital dönüşüm içine girdi. Birçok tüketici market alışverişlerini sanal marketler üzerinden yaptı. Hiç bankayla ilişkisi olmayan insanların bankayla, kredi kartıyla ilişkisi oldu. Uzaktan eğitim, uzaktan çalışma, hibrit çalışma gibi kavramlar ve daha önce kullanmadığımız görüntülü görüşme platformları hayatımıza girdi.

Önlemler ve kısıtlamalar arttıkça, insanlar eve kapanıp, alışverişlerini de online olarak yapmaya yöneldi. Bu durumda büyük markalar da tüketicilerin ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için dijital dönüşüm yatırımlarını artırmak durumunda kaldı. Daha öncelerde internette varolmayan işletmeler dijital platformlarda yer aldı, pazarlama süreçlerini dijital kanallar üzerinden ilerletti. Market, cafe-restaurant ve diğer sektörler e-ticarete yöneldi. Çünkü ayakta kalmanın bir şekilde yolunu bulmaları gerekiyordu.

Bu alanda 5 yılda beklenen büyüme rakamlarına 3 ayda ulaşıldı. Ülkemizdeki e-ticaret hacmi 2020’in ilk 6 ayında bir önceki yıla göre % 64 artarak 91 milyar 700 milyon liraya ulaştı. Salgının etkilerine baktığımızda e-ticarette 2020’nin ilk 6 ayında bir önceki yıla göre gıda ve market alışverişlerinde %420, kimyasal ürün alışverişlerinde %169, beyaz eşya alışverişlerinde %102, anne-bebek ürünleri alışverişlerinde ise % 89 artış yaşandı. Açıklanan bu rakamlar çok ciddi bir şekilde dijital dönüşümü bizlere gösterdi.

Evde Kal dönemlerinde dijital medya tüketimi de önemli bir artış gösterdi. Kullanıcıların video içeriklerinde ciddi tüketim artışları yaşandı. Bir başka açıdan baktığımızda pandeminin yarattığı belirsizlik ve kaygı, tüketicilerin eğlenceli ya da bilgilendirici içerik arayışını da artırdı. Online eğitim platformlarına, online ve mobil oyunlara olan ilgi arttı. TikTok gibi mecralar yükselen platformlar arasında yer aldı. Birçok mecrada kullanıcı ve influencer sayılarının yükselişine şahit olduk.

Pandemi sürecinde dijital pazarlama iletişimi sektörünün tüm kanallarında büyüdü. 2021 yılı içerisinde de dijital yatırımlar hızla artacak. Zamanın ruhuna ayak uydurabilen marka ve tüketiciler ayakta kalabilecek.

  • pandemi
  • dijital
  • medya
  • sosyalmedya

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.