innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
PROFESYONEL SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ VE AJANSLAR
Ağustos 09

PROFESYONEL SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ VE AJANSLAR

PROFESYONEL SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ VE AJANSLAR

09 Ağustos | 732 |
Merve Demirer
Merve Demirer | @mervedemirer Social Media Copywriter

Günümüzde en çok tercih edilen reklam yönetim şeklinin sosyal medya üzerinden gerçekleştirildiğine artık bir şahit aramamıza gerek yok. Aldı başını yürüdü diyebileceğimiz bir reklam noktası olan sosyal medyada dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir peki?

Öncelikle itibar yönetimi ve kullanılan dil hedef kitleyi doğrudan etkileyen durumlardır. Hızlı dönüşler ve samimi dil kullanıcıyı bağlamak için oldukça önemli bir noktadır. Peki her markada samimi dil olumlu karşılık mı alır? Tabi ki hayır! Sosyal medya yönetimini gerçekleştirdiğiniz markanın ne iş ile meşgul olduğu, hangi sektörde yer aldığı ve hitap ettiği kesim, kullanacağımız dili belirleyici özelliklerdendir. Bir kurumda günlük konuşma dilini tercih edemeyeceğimiz gibi eğlence odaklı çalışmalar yürüten markamız için de kurumsal dili tercih etmek hedef kitlede itici bir durum yaratabilir. Sosyal medya her geçen gün kendini geliştiren dinamik bir yapıya sahiptir ve bir markaysanız ve sosyal medyada aktif ve verimli bir şekilde yer almak istiyorsanız muhakkak kendinizi bir reklam ajansının kollarına bırakmanız gerekmektedir. Gerek sponsorlu reklamlar gerekse itibar yönetimi ve paylaşım planlaması açısından daha profesyonel bir yapı ile ilerlemek markayı hızlı bir şekilde sektördeki diğer markalardan ayıracak ve listenin üst sıralarına taşıyacaktır.

İnsan yaşamının büyük bir kısmı sosyal medya hakimiyeti altında ilerliyor. Bu durum markaları yakından ilgilendiren bir konu olmakla birlikte PR ve pazarlama çalışmaları hedef kitle analizine göre planlanıp, uygulamaya alınıyor. Buda demek oluyor ki sosyal medyada attığınız her adım kayıt altındaa! 😊 Şimdi gönül rahatlığı ile gönderileri like’lamaya devam edebilirsiniz. Marka açısından bakıldığında konu biraz uzak ve zor görünebilir. Çünkü markalar doğrudan net alıcıya yönelik bir iletişim sergilemekte. Fakat canımız ajanslarımız konunun tüm incelikleriyle ilerleyerek net alıcı ve potansiyel hedef kitle dahil detaylı bir araştırma yaparak markamız ile ilgilenebilecek tüm kullanıcıları bir araya toplayarak, reklam çalışmaları geliştirir. Ve elde edilen her kitle için farklı bir reklam stratejisi uygulayarak en verimli dönüşü hedeflemektedir. Markalarımız! artık kendinizi güvendiğiniz bir ajansın kollarına bırakabilirsiniz!

  • reklam ajansı
  • reklam
  • reklamcılık
  • sosyal medya
  • ajans
  • facebook
  • instagram

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.