innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
SEN DE EKLE!
Kasım 03

SEN DE EKLE!

SEN DE EKLE!

03 Kasım | 317 |
Sümeyye Özçetin
Sümeyye Özçetin | @sumeyye Social Media Copywriter

Günümüz sosyal medya platformunda popülerliğini hala korumaya devam eden instagram geçtiğimiz günlerde yeni bir özellik olan ''Sen de ekle'' ile karşımıza çıktı. Şimdi bu özelliğin ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını ele alalım. 

Sen de ekle özelliği hikaye kısmında yer alan çıkartmalar arasında bulunuyor.  

  

Bu çıkartmaya tıklayarak bir başlık oluşturup başlığa uyumlu fotoğraf ya da videonuzu ekleyebilirsiniz örneğin ''Bebeğinin dünyadaki ilk günü''  başlığına biz de ekleyelim. 


 

Oluşturulan veya oluşturulmuş başlık ile uyumlu fotoğraf ya da videonuzu hikaye şeklinde paylaşarak daha önce bu çıkartmayla hikaye paylaşımı yapmış kişilere yanıt vermiş oluyorsunuz. Veya sizin oluşturduğunuz yepyeni bir başlığa kullanıcılar kendi hikayeleri ile yanıt verebiliyor. Herhangi bir çıkartmaya yanıt veren kullanıcılar ise çıkartma üzerindeki profil balonlarının arasına ekleniyorlar. Böylelikle cevap veren kişileri ve kişilerin hikayelerini görebiliyorsunuz.

Bu özellik hakkında birçok sosyal medya kullanıcısının yorumu ise ''TikTok düet mantığı, TikTok düet kullanmak ile aynı şey'' şeklinde. Çünkü TikTok uygulamasında da aynı şekilde düete açık bir video paylaşmış kullanıcının videosuna kendi videonuzla yanıt verebiliyor, daha önce bu videoya yanıt vermiş kişileri görebiliyorsunuz. ''Sen de Ekle'' özelliğinin TikTok düet özelliği ile ortaya çıkış sebepleri de oldukça benziyor. Farklı platformlarda bulunan 2 özelliğin ortak noktası kullanıcıların birbiriyle etkileşimini  arttırmak ve kullanıcıların daha çok kişiyi keşfedebilmesi.

  • instagram
  • özellik
  • tiktok
  • yeni

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.