innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Yılın Son Çeyreğinde Sosyal Medyada Neler Oluyor?
Kasım 08

Yılın Son Çeyreğinde Sosyal Medyada Neler Oluyor?

Yılın Son Çeyreğinde Sosyal Medyada Neler Oluyor?

08 Kasım | 597 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Yılın son çeyreğinde sosyal medyada bir önceki dönemlerden farklı olarak yeni bir dönem başlıyor. Alışveriş çılgınlığı dönemi. Peki neden yılın son 3 ayında başlıyor bu alışveriş çılgınlığı birlikte bakalım.

Öncelikle okulların açılması ile başlayan ve aralık sonuna kadar devam eden bir dönemden başlıyoruz. Okullar açıldı okul alışverişi dönemi, arkasından öğretmenler günü(çok etkisi olmasada), bundan sonrasında pik yapıyor; 11 kasım bekarlar günü, black friday, siber pazartesi, en uzun gece, yılbaşı şeklinde devam eden bir süreçten bahsediyoruz.

Özellikle kasım ayında iyi bir planlama yapmak, içerikleri doğru zamanlarda paylaşmak geriyor. 1-7 kasım arası farkındalık yaratmak için uzun videolar ile iletmek istenen mesajın yayılması ve maksimum erişim elde edilmeye çalışılıyor. Ardından 12-23 kasım arası ilgili müşterilerin dikkatini çekmeye çalışarak, iletişim frekansı arttırılır. 8-11/24-29 kasım arası rekabetin tavan yaptığı dönemdir. Artan talebi yönetmek için aktif bir şekilde kampanyalar öne çıkarılır.

Sadece Black Friday olarak bildiğimiz indirim günü artık, Efsane Cuma, Şahane Cuma yada markaların kendilerine göre uyarlamaları sonucu Penti örneğindeki gibi pembe Cuma olarak tanımlanır hale geliyor.

Black Friday haricinde artık Bekarlar gününde de alışveriş çılgınlığı artarak devam ettiriliyor.

Bu dönemde başarılı olmak için adımlarınızı önceden netleştirin. Devamlı ve sistemli bir iletişim stratejisi belirlemek ilk önceliğiniz olmalıdır. Marka bilinirliğinizi hep üst sıralarda tutmak ve satın alma adımlarına yönlendirmek için arama ve alışveriş kampanyalarından faydalanın. Kısa videolar ile hatırlanırlığınızı arttırın.

Kasım ayında genelde giyim, teknoloji gibi alanlarda bireysel satışlar yapılırken aralık ayında yıl başı hediye dönemi başlamaktadır. Aralık ayında da tüketici ilgisini yakalayarak hediye önerilerinde bulunun.

 

  • black friday
  • bekarlar günü
  • en uzun gece
  • yıl başı
  • yılın son çeyreği
  • sosyal medya alışveriş

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.