innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Nedir bu “dijital” reklam?
Ocak 12

Nedir bu “dijital” reklam?

Nedir bu “dijital” reklam?

12 Ocak | 424 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Aslında dijital reklamın amacı da geleneksel reklamcılığın temelini oluşturan farkındalık yaratma terimidir. Küreselleşen dünya ile birlikte teknolojik gelişmeleri göz ardı edemeyiz. Teknolojik gelişmelerin bize sunmuş olduğu sanal ortamlar ile birlikte bilgi alışverişi o kadar hızlandı ki çoğu şeyi bizler bile artık takip edemez olduk. Bu kadar hızlı ilerleyen teknoloji harikası mecrada herkesin bireysel olarak bir kimliği varken kurumsal bir şirketin neden olmasın? İşte herkes bu şekilde düşündü. Bir şeyi sürekli tekrarlarsam aklında kalır mottosuyla markalar da kendilerini dijital medyada ifade etmeye başladı ve farkındalığı bu sefer dijital ortamlarda yarattı.

 

Peki, dijital reklamın mecraları nelerdir?

Aslında hayatımızdan asla uzak olmayan, hatta adeta onunla yaşadığımız sosyal medya mecralarını dijital reklam mecrası olarak saymak mümkündür. Instagram, Facebook, Youtube, Twitter gibi mecralar bu olayın başını çekmektedir. Tabii Google da yine reklam politikası ile kaçınılamaz bir reklam stratejisi sunmaktadır. SEO dediğimiz bu algoritma ile reklamlar artık bireyselleşmiş durumdadır. 

Neden dijital reklam?

Geleneksel pazarlama yöntemlerine kıyasla pazarlama performansını dijital pazarlamada ölçmek mümkündür. Ölçüm sonuçları ile pazarlama faaliyetlerine ilişkin isabetli hedef kitle belirlemek mümkündür. İnteraktif pazarlama, online pazarlama, e-marketing ve web pazarlama olarak da tanımlanan dijital pazarlama TV, radyo, dergi gibi geleneksel medyadan uzak yöntemlerle, markayı ve işi desteklemek amacıyla internet, mobil ve diğer interaktif platformları kullanarak ticari çalışmaları sürdürmektir. Aynı zamanda geleneksel reklamcılığa göre daha az maaliyetlidir. Hedef kitlene ulaşımın kolaydır ve daha serbesttir. 

  • Dijital Reklam
  • Digital Add
  • Social Media

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.