innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
NESRİN İLE YÜZLEŞMEYE HAZIR MISINIZ ?
Eylül 13

NESRİN İLE YÜZLEŞMEYE HAZIR MISINIZ ?

NESRİN İLE YÜZLEŞMEYE HAZIR MISINIZ ?

13 Eylül | 779 |
Aleyna Karaağa
Aleyna Karaağa | @aleynakaraaga Social Media Copywriter

  Son dönemlerde izlediğim ve bende çok farklı hisler uyandıran Senem Tüzen imzalı Ana Yurdu filmi Türkiye'de eşine pek rastlanmayan bir hikayeyi konu alıyor. Anne-Kız çatışmasını konu alan bu film toplumdan kesitler ile kadının toplumdaki yerine çok yerinde atıflarda bulunarak seyir zevki yüksek bir film ortaya çıkıyor.Kocasından yeni ayrılmış Nesrin'nin, kitabını yazabilmek için annesinden ayrılıp,anneannesinin köydeki evine gitmesiyle başlayan film,kadının taşra toplumunda nasıl bir yeri olduğuna,kutsal aile bağlarına,her şeye rağmen bir kadının hayatta kalma mücadelesine dikkat çekiyor. Filmin bir kadın yönetmenin ellerinden olması bir yana senaryosunun da aynı kadından özenle işlenmiş olduğunu hissetmemek mümkün değil.Senem Tüzen 'Kadın yönetmen' kavramını pek cazip bulmuyor,ki bulmamakta da haklı. Sektörü bu kadar ele geçirmiş bir erk yapısı varken böyle kadınlarımızın her zerresini özenle işlediği filmleri beyaz perdede daha çok görme şansına erişmek tek ümidimiz.

Çok sağlam diyaloglarla ilerleyen filmde,herkesin zaman zaman duyduğu ama bunun bir zorbalık olduğunu bile anlamayacak kadar normalleştirdiği cümlelerin bir kadını ne şekilde etkilediğini sert bir şekilde hissediyoruz.Yüzümüzde ayna kırılmış etkisi yaratan bu filmin sonunda herkes biraz Nesrin olduğunu anlıyor.Nesrin ile yüzleşmeye hazır mısınız ?


 

  • Senem Tüzen
  • Ana Yurdu
  • Film

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.