innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Açık Hava Reklamcılığının Tarihi (OUTDOOR REKLAM)
Mayıs 27

Açık Hava Reklamcılığının Tarihi (OUTDOOR REKLAM)

Açık Hava Reklamcılığının Tarihi (OUTDOOR REKLAM)

27 Mayıs | 487 |
Gözde Yıldırım
Gözde Yıldırım | @gozdeyildirim Social Media Copywriter

Açık Hava Reklamcılığının Tarihi (OUTDOOR REKLAM)
 Açık hava reklamları olarak ilk örnek mağara resimleri olmuştur. Ardından Mısır ve Mezopotamya’da mezar taşları ve pazar yerleri outdoor reklama yönelik, birçok insana ulaşabilmek için kullanılmıştır. Zaten outdoor reklamın temel amacı insanların kalabalık olduğu alanlarda farkındalık yaratmak, ilgi çekmektir. Zamanla kiliseler, hanlar ve pazar yerleri buna yönelik açık hava reklamları ile dolmaya başlamıştır.

Açık hava reklamcılığının tarihi ilk olarak İngiltere’de başlamış ve zamanla matbaanın gelişimiyle 1835 yıllarında Amerika’da yaygınlaşmıştır. Zamanın değişimi ve teknolojinin ilerlemesiyle açık hava reklamcılığı yeni bir boyut kazanmıştır. Böylece 20. Yüzyılın sonlarında artık tamamen gelişmiş ve açık hava reklamları için geniş kapsamlı daha çok yerler keşfedilmiştir.

Türkiye’de ise açık hava reklamcılığın tarihi ilk olarak fırça kullanılarak yazılan tabelalarla başlamıştır. Zamanla Türkiye’de outdoor reklam tekniği ilerlemiş ve geliştirilmiştir. Buna bağlı olarak usta olan kişiler tarafından açık hava reklamcılığı geliştirilmiş ve meslek haline getirilmiştir. Günümüzde bu işi başarılı şekilde yapan birçok firma ve tasarımcı vardır.

Türkiye’de açık hava reklamcılığı Amerika’da geliştirilmesinden çok uzun yıllar sonra kullanılmaya başlamıştır. İlk billboard reklamı neredeyse 150 yıl sonra yapılmıştır. Hem düşük maliyetli olduğu için  hem de daha geniş kitleye ulaşabilmek adına ilk kez Ankara’da kullanılmıştır. Böylece şehirde bir merak uyandıran ve farklılık kazandıran izlenim bırakılmıştır.

Açık hava reklamcılığının tarihi günümüzde son derece gelişmiş olmasından yana markaların vazgeçilmezi haline geldiğini söyleyebiliriz. Bugün dışarıya çıktığınızda gördüğünüz tüm afişler, reklam panoları, billboard vb. birçok outdoor reklam türüne denk gelmişsinizdir. Açık hava reklamları için doğru tercih yapılarak marka standartlarına uygun olan mesajları istenilen yerlere kolayca iletmek mümkündür.

  • instagram
  • etkileşim
  • algoritma
  • analiz
  • istatistik
  • reklam

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.