innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Sosyal Medya Kullanmanın Faydaları
Aralık 06

Sosyal Medya Kullanmanın Faydaları

Sosyal Medya Kullanmanın Faydaları

06 Aralık | 1088 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Facebook ve Twitter, sayfaların oluşturulması ve düzenlenmesi kolay olduğu için geleneksel Web uygulamalarından farklıdır (Nardi ve ark. 2004); kolayca erişilebilir (O'Reilly 2005); hareketliliği teşvik etmek ve desteklemek (Bolter ve Macintyre 2007); gerçek zamanlı iletişime sahip (Madhaven ve Goasguen 2007) ve ücretsiz veya uygun maliyetlidir (O'Reilly 2005). Bu faydalar, bu uygulamaların artan bir şekilde benimsenmesini teşvik eder.
Sosyal Medya, “her zaman açık veri akışı” ile gerçek zamanlı uygulama olma avantajına sahiptir (Carr 2010, s. WK1). Gerçek zamanlı olarak bilgi sunan birçok uygulama vardır. Örneğin, Whistler tesisi (2010 Kış Olimpiyatları'nın evi), kayak ve snowboard aktiviteleri hakkında gerçek zamanlı kararlar almak için Twitter üzerinden kar güncellemeleri sundu (Frary 2009). Sakaki, Okazaki ve Matsuo (2010), bir algoritma ile depremlerin derhal tespit edilmesini sağlayan sadece postaları gözlemleyerek, depremlerle ilgili Twitter gönderilerini (Tweet) araştırdı.
Sosyal Medya, kullanımı ve bakımı kolay olduğu için birçok insan için çekicidir (Turban ve ark. 2010). Soares (2011) 'in çalışması, Sosyal Ağ Sitelerinin kullanımının nispeten kolay olduğunu ve bireylerin hızlı bir şekilde ustalaştığını göstermiştir. Zeiller ve Schauer (2011), Sosyal Medya'nın kullanılabilirliğinin ve satın alınabilirliğinin küresel kabul oranlarında önemli faktörler olduğunu ileri sürmektedir.
 Kullanıcıların Facebook ve Twitter'a erişme şekilleri değişiyor; Konum, bir kişinin İnternet bağlantısı olması koşuluyla Sosyal Medya’ya erişimini sınırlamaz (Madden ve ark. 2007). Amerika Birleşik Devletleri'nde yetişkinlerin% 55'i internete kablosuz olarak, dizüstü bilgisayarlarıyla veya iPhone gibi el tipi bir cihazla bağlanıyor (Rainie 2008). Sosyal Ağ Sitelerini mobil teknolojilerde kullanma eğilimi var, Japon kullanıcıların% 75.4'ü yalnızca ABD'de de artan bir eğilim ile birlikte Sosyal Ağ Sitelerine (Rodos 2010) erişmek için cep telefonlarına güveniyor. Sosyal Medya için mobil kullanıma doğru bir hareket vardır, örneğin genç yetişkinlerin% 18'i, telefonda Facebook gibi Sosyal Medya kullanma yeteneğine dayalı olarak cep telefonlarını seçer (FierceWireless 2009). Facebook ve Twitter'ın 30'ların altındaki yükselişi, mobil teknolojinin kullanımındaki artışla bağlantılı (Lenhart ve ark. 2010). Avustralyalı cep telefonu kullanıcılarının% 29'u internete cihaz üzerinden erişiyor. İnternet kullanıcılarının% 39'u bunu Sosyal Ağ Sitelerine erişmek için kullandı (Nielsen 2010).
Bu tartışmadan sonra, kullanım kolaylığının ve erişilebilirliğin insanların Sosyal Medya'yı kullanmasının kilit nedenleri olduğunu görebiliriz. Bu, teknolojinin hareketliliği ile kolaylaştırılmakta ve dolayısıyla gerçek zamanlı verilerin ve kullanılabilirliğin avantajları vurgulanmaktadır. Ancak bu avantajlarla birlikte, verilerin güvenilirliği gibi erişim kolaylığı ile ilgili sorunlar ve sorunlar ortaya çıkmaktadır.

 

  • Sosyal medya
  • sosyal medya kullanma
  • facebook
  • ınstagram
  • twitter

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.