innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Facebook Erişiminizi Nasıl Arttırırsınız?
Mart 31

Facebook Erişiminizi Nasıl Arttırırsınız?

Facebook Erişiminizi Nasıl Arttırırsınız?

31 Mart | 307 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Facebook'ta daha fazla öne çıkmak ister misiniz? Gönderilerinizi daha fazla kişinin görmesini mi istiyorsunuz? Şimdi anlatacaklarım hem ücretli olarak hem de organik olarak nasıl ön planda olabileceğiniz konusunda.

Organik Biçimde Facebook'ta Erişim Arttırabilmenin Yolları:

  • Gerçek Konuşma Metinleri Oluşturun: Tüm sosyal medya araçlarının algoritmasının son zamanlarda değişikliğe uğradığını hepimiz biliyoruz. Yeni algoritmaya göre Facebook, kullanıcılarının mümkün olduğunca sitede daha fazla gezinmesini ve daha fazla etkileşim bırakmasını hedefleyen bir sistemle çalışmaya başlamış. Bu doğrultuda Facebook, düşğk etkileşimi olan içerikleri daha geri plana atarken; beğenisi, yorum sayısı, yani etkileşimi daha fazla olan gönderiyi daha çok öne çıkarıyor.

Peki kitlenizin sizinle etkileşim kurmasını nasıl sağlayabilisiniz ?

*** Anlaşılabilir ve cesur açıklamalarda bulunmak her zaman kitlenizi kendinize çekmek için iyi bir hiledir. Fabrikasyon cümlelerden kaçınmanız sizin için daha iyi olacaktır. Anketler düzenleyin, kitlenize sorular sorun. Kişiler, fikirlerinin önemsendiği yerleri daha çok tercih ederler. Bunu yararınıza kullanın.

 

  • Kullanıcıların Neleri Tercih Ettiğini Takip Edin, Videolu İçeriklere Daha Fazla Yer Verin: Diyelim ki markanızdaki bir gönderiye ilgi uyandırıcı ve cezbedici bir açıklama yazdınız. Bu durum elbette etkileşimi arttırmanıza yardımcı olabilir ama yukarıda da bahsettiğim gibi fabrikasyon ve tekdüze olan açıklamalar pek de yararlı sayılmaz çünkü algoritma, birbirine benzer içerikleri de arkaplana atar ve hedef kitlenizle etkileşim kurmaya izin vermez. O yüzden kendinize özgü açıklamalarla birlikte videolu içerikler oluşturmanız en iyisidir. 

 

  • Alışveriş Yapılabilen Postları Etkileyin: Örneğin bir kahve dükkanı işletmesisiniz ve düzenli olarak işletmenize etkileşim kazandıracak gönderiler paylaşıyorsunuz ve eve servisiniz var. Gönderinizi paylaşırken alışveriş ikonunu eklemeyi unutmayın. Böylece tıklanmalar sayesinde etkileşimlerinizin artışı doğrultusunda potansiyel müşterilere daha kolay erişebileceksiniz. 

 

  • Marka Ortaklıklarına Katılım Sağlayın: Facebook'ta takipçi sayınız az ise tek başınıza arttırmaya çalışmak organik büyümek isteyen biri için biraz zor ve riskli bir iş olabilir. Sayfanızın büyüme sürecini kısaltmak isterseniz, daha büyük ve daha bilindik markalarla ortaklık kurmanız ve ortak reklamlar çıkmanız uzun vadede fayda saglayacaktır. 

 

 

Ücretli Olarak Facebook'ta Etkileşim Arttırabilmenin Yolları: Kendi bütçenize göre oluşturduğunuz reklam sayesinde sizi takip etmeyen ama sizinle alakalı içerikleri takip eden kullanıcılara bile erişmeniz mümkün. Doğru hedef kitleye hitap etmeniz önemlidir. Ama tek bir kitleye yönlenmek, sizin için her ne kadar doğru da olsa algorimaya bakıldığında ulaşılması zor ve oldukça küçük olabilir. Bu yüzden seçimlerinizde dikkatli olmanızda fayda var.

 

Reklamınıza benzer hedef kitleler eklemek, başlangıç için iyi bir tercihtir. En fazla etkileşimi elde etmek için mümkün olduğunca yakın bir veri kaynağı kullanın. Daha sonra, veri kaynağınıza 1%'lik, duruma göre ilerleyen zamanlarda 2 ve 3%'lük benzerlik oranında reklamlar çıkabiirsiniz.

Bütüne bakıldığında Facebook'ta reklam vererek etkileşim kazanmak, organik olarak etkileşim kazanmaktan çok daha kolaydır. Yapılması gereken belli başlı adımları doğru ve düzenli biçimde takip ederseniz, erişiminizi arttırmanız kolay olacaktır. Hedef zaten erişim olduğundan, reklam mesajınızı/başlığınızı seçip, bütçe sınırınıza karar verip reklamınızı yayınlayın ve sayfanızın durumuna göre hem hedef kitlede hem de reklam bütçelerinizde oynamalar sağlayın. 

 

Bol Erişimli Günler!

 

  • facebook erişim
  • erişim arttırma
  • facebook
  • instagram

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.