innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Sosyal Medya Uzmanı CV’si Nasıl Hazırlanır?
Mart 22

Sosyal Medya Uzmanı CV’si Nasıl Hazırlanır?

Sosyal Medya Uzmanı CV’si Nasıl Hazırlanır?

22 Mart | 176 |
Aybala Dilay Usta
Aybala Dilay Usta | @aybala ADU

Sosyal medya uzmanı, çevrimiçi platformlarını geliştirmek ve marka bilinirliğini artırmak için şirketlerle birlikte çalışan kişilerdir. Başarılı sosyal medya kampanyaları oluşturulması için markalara stratejik tavsiyeler verir. Ayrıca, şirketlerin sosyal medya pazarlama kampanyalarında iyileştirmeler yapabilmelerine ve çevrimiçi marka bilinirliğini artırmanın yollarını keşfedebilmelerine yardımcı olur.

Sosyal Medya Uzmanı CV’sine Hangi Konuları Eklemeli?

İletişim bilgileri: 

İş başvurusu yaptığınız kurumdaki kişilerin veya potansiyel müşterilerinizin sizinle iletişim kurabilmelerini sağlamak için iletişim bilgilerinizi CV’nize mutlaka eklemelisiniz.

Deneyim: 

Daha önceki iş deneyimlerinizi, varsa staj yaptığınız yerleri ve özellikle gönüllü çalıştığınız kurumları CV’nize eklemeyi unutmayın.

Eğitim: 

CV’nize eğitim seviyenizi ve derecenizi ekledikten sonra katıldığınız ders dışı etkinlikler hakkında da bilgiler vermeyi unutmayın.. (Seminer, forum, webinar vs.)

Beceriler:

Sosyal medya yönetim araçlarını kullanabilme, problem çözme ve iletişim becerileri gibi sosyal medya uzmanında bulunması gereken yetenekleri ve becerileri vurgulayacağınız bir beceri bölümü eklemeyi unutmayın bu size artı puan katacaktır.

Çalıştığınız markalar:

Çalıştığınız birden çok marka varsa bunların en iyilerini mutlaka CV’nize eklemeyi unutmayın.Çalıştığınız markalara ne şekilde destekler verdiğinizi mutlaka not düşmeyi unutmayın.

Portfolyonuz olmadan asla:

Sosyal medya uzmanı CV’si tek başına bazen  yeterli olmayabilir.  Adaylar arasından sıyrılabilmeniz için mutlaka CV’nin yanında portfolyo oluşturmanız sizin için artı puan olacaktır. Portfolyoda çalıştığınız markalara yapmış olduğunuz yaratıcı ve iyi işleri eklemeyi unutmayınız.

 

 

 

Bağlantılar ekleyin:

Hazırladığınız portfolyoda inandırıcılık açısından yaptığınız işlerin bağlantılarına yer verebilirsiniz. Yetkili kişiler portfolyonuza tıkladığında yaptığınız işlere erişebilmeli. Bu şekilde iş vereni etkilemeniz daha kolay olacaktır. 🙂

 

Yaratıcı işlerinizi öne çıkarın:

İyi bir sosyal medya uzmanı aynı zamanda yaratıcı olmak zorundadır. Eğer ki geçmişte yaptığınız yaratıcı işleriniz varsa mutlaka bunları CV ve portfolyonuzda öne çıkarın. Çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler verin.

 

Program bilgisi ekleyin:

 

Yeteneğinizin olduğu programları eklemeyi unutmayın. Bu detay sizi adaylar arasında ön plana çıkarır.

 

Bu bilgilere ek olarak sizlerde araştırma yaparak bilgiler ekleyebilirsiniz.

 

(Ayrıca, sosyal medya uzmanı olarak takipçi sayısını artırma, etkileşimi yükseltme ve organik erişimi artırma konularında ne kadar başarılı olduğunuzu ölçülebilir sonuçlarla destekleyen bilgiler de eklemeniz CV'nizin gücünü artıracaktır. Bunun yanı sıra, raporlama ve analiz becerileri de önemli bir konu olduğundan, bu alandaki deneyimlerinizi ve kullandığınız araçları da vurgulamayı unutmayın. Son olarak, sektördeki gelişmeleri yakından takip ettiğinizi ve kendinizi sürekli geliştirdiğinizi gösteren bilgiler de CV'nize ekleyebilirsiniz.)


 

  • Sosyal medya Uzmanı
  • CV

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.