innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Dijital pazarlama, tek başına pazarlama değildir
Mart 31

Dijital pazarlama, tek başına pazarlama değildir

Dijital pazarlama, tek başına pazarlama değildir

31 Mart | 376 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

 

Dijital mecralar gün geçtikçe aktif olan sosyal medya mecralarını ele geçirmeye başlasa da aslında atladığımız çok önemli bir nokta var. Pazarlamanın şu anki mevcut durumu ve ne aslında gerçekten ne anlama geldiği çoğu insan tarafından anlaşılmayan bir durum. Şöyle bir gerçek var, dijital gerçek pazarlamanın sadece bir kısmı.

Evet, dijital pazarlama çok önemli ve evet etkisi hedef kitle için çok büyük bir mecra. Ama maalesef ki her şey değil. Ajanslar da bu yüzden var! Çalıştığınız ajans, sektörünüzün her köşesine ulaşan güçlü bir kampanya ile ses getirerek genişlemenizi sağlayabilir.

Örneğin, 2018 yılında, KFC’nin İngiltere’de satacak tavukları kalmayınca, PR gerilimlerini hafifletmek için kendileriyle dalga geçmeye karar verdiler. Logo harflerini farklı bir sırada basmaya karar verdiler, “FCK, we’re sorry”. Bu reklam panoları, kovalar, baskılar ve geleneksel pazarlama yöntemleri 1 milyardan fazla çevrimiçi gösterim oluşturarak dijital dünyaya yayıldı. Aynı zamanda bu kriz yönetimi hareketi, KFC’ye, PR kategorisinde, 2 Gold Lion, 1 Silver Lion ödül kazandırdı.

  

Özetle, sektörünüzde önemli bir etki yaratmak istiyorsanız yöntemleri birleştirin. Sadece dijitalde yer almayın, geleneksele de açılın. Sizlere sunulan farklı fikirlerden kaçmayın çünkü belki de sıra dışı ve farklı fikir sizi çok daha iyi bir konuma getirecektir.

KFC’nin başarılı PR örneği ile ilgili videoyu aşağıya bırakıyorum,

  • digital marketting
  • social media
  • add
  • kfc

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.