innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
HEDEF KİTLENİN ÖNEMİ
Temmuz 08

HEDEF KİTLENİN ÖNEMİ

HEDEF KİTLENİN ÖNEMİ

08 Temmuz | 763 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Sosyal medya uzmanının bilmesi gereken en önemli konulardan biri hedef kitlenin asla herkes olamayacağıdır. Herkese yönelik yapılmış bir reklam çalışmasında hedeflenen bir kitle olamayacağı için ölçüm yapmakta zor olacaktır. 
Hedef kitlenizi tanırsanız ürün veya hizmetinizi nasıl geliştirebileceğinizi, hangi pazarlama kanallarını kullanacağınızı ve pazarlama stratejinizi oluşturursunuz.
Hedeflenen pazarı ne kadar iyi tanırsanız, sosyal medya reklamlarında harcadığınız maliyetleri de o kadar düşürürsünüz. Bu doğrultuda, hem müşteri dönüş oranlarınız yüksek olur hem de bunu uygun fiyatlarla yaparsınız.
Hedef kitle analizi yapabilmek için ilk adım müşterileri analiz etmektir. Mevcut müşterileri analiz ederseniz hedef kitlenizin detaylarınıda daha kolay ulaşabilirsiniz. Hedef kitle analizinde dikkate alacağınız konular;
Yaş
Cinsiyet
Konum
Dil
Ekonomik durum
İlgi alanları

Hedef kitle hakkında detaylı bilgiye ulaşabilmek için Facebook Analistik, Google Analistik’i kullanabilirsiniz. ayrıca rakiplerinizi takip ederek onların hedef kitlesini analiz edebilirsiniz. Facebook reklamlarında potansiyel müşteri bulma reklamları ile potansiyel müşterilere ulaşabilirsiniz. 

Hedef kitle oluşturmadan başlatılan bir kampanya sürecini takip etmek, sonuçlarını ölçümlemek güç olacaktır.

    BLOG

    Dijital Reklam Ajanslarının
    İhtiyaçları Blogumuzda

    Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

    Yorum Yap
    Yorumlar
    • Yorum Bulunamadı.