innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
O DA NE?  O BİR YEŞİL KUTU! EVET O BİR GREENBOX!
Ocak 22

O DA NE? O BİR YEŞİL KUTU! EVET O BİR GREENBOX!

O DA NE? O BİR YEŞİL KUTU! EVET O BİR GREENBOX!

22 Ocak | 346 |
Merve Yıldırım
Merve Yıldırım | @merveyildirim Social Media Copywriter

Dijital medyanın gelişmesiyle birlikte çokta fazla yabancı olmadığımız bir kelime ‘Greenbox’’

Peki nedir bu Greenbox? 
Çevirisinden de anlayacağımız üzere Yeşil Kutu demek. Basit bir anlatım sağlarsak bu Yeşil Kutu’da yani Greenbox’ta öyleeee çekimler yapılıyor ki, etrafını çok rahat croplayıp arkasına çok farklı mekanlar, sahneler, kişiler, ürünler getirebiliyorsunuz. Bu tamamen sizin hayal dünyanıza kalmış! Hayal dünyanız ne kadar farklı, ufkunuz ne kadar genişse o kadar farklı içerikler düşünebilirsiniz. 

Bir kişi düşünelim. Mevsimlerden de yaz olsun. Yaz mevsimine uygun giyinmiş olsun. Greenbox’ta çekimini yapalım ve arkasına Phi Phi Adaları’nı koyalım veya kış konseptine uygun giyinmiş olsun ve onu Oymyakon’a ışınlayalım! İşte bu kadar uçsuz! 

Şimdi de bir ürün düşünelim, bu ürünü uçuralım, kaçıralım, döndürelim, zıplatalım ve arka planda onun zeminine uygun renklerle bu videoyu işleyelim. İşte bu kadar eğlenceli!

İzlemiş olduğunuz fimlerde de genellikle Greenbox teknolojisi kullanılıyor veya izlediğiniz ürün reklamlarında yine Greenbox’u çokça görebilirsiniz. Sonuç olarak filmlerde yalnızca bir sahne için pılı pırtı toplayıp oraya gitmeye gerek yok. Greenbox’ta işlenebilecek bir çekimse bu teknolojiden yararlanmak, herkesin işine gelir. 
Ne diyelim, teknoloji sen nelere kadirsin! :))

  • greenbox
  • prodüksiyon
  • yeşil kutu

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.