innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
HEDEF KİTLE OLUŞTURURKEN RAKİP ANALİZİNİN ÖNEMİ
Temmuz 19

HEDEF KİTLE OLUŞTURURKEN RAKİP ANALİZİNİN ÖNEMİ

HEDEF KİTLE OLUŞTURURKEN RAKİP ANALİZİNİN ÖNEMİ

19 Temmuz | 686 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Hedef kitlenizi belirlerken rakiplerinizden faydalanmak zorundasınız. Çünkü hedef kitleniz aynı veya benzerdir. Rakiplerinizi incelerken hedef kitleniz hakkında farklı bilgilere ulaşabilir, doğru bir araştırma yapmış olursunuz. 
Sosyal medya üzerinden paylaşımlarını, takipçilerine verdikleri cevapları inceleyebilirsiniz. Reklam çalışmalarını gözlemleyip buradan notlar çıkarabilirsiniz. Bu tür araştırmalardan sonra kendi kitlenizin istek, beklenti ve ilgi alanları hakkında bir takım bilgilere ve varsayımlara ulaşabilirsiniz. Rakiplerinizle sizlerin hedef kitlesi 100% eşleşmeyeceği için bu bilgiler kesin bilgiler olmayacaktır. Bu verileri karşılaştırarak, odak grup görüşmesi gibi araştırma verileri ile pekiştirerek daha spesifik datalara ulaşabilirsiniz. 
Rakiplerinizi inceledikten ve kendi firmanız içinde hedef kitlenizle ilgili araştırmalarınızı yapmaya başladıktan sonra ideal müşteri profillerinizi oluşturmak için çalışmalara başlayabilirsiniz.
Farklı demografik yapılara göre müşteri profilleri oluşturmaya başladığınızda pazarlama, reklam ve satış stratejilerinizi bu profiller odağında geliştirmeye başlayabilirsiniz. Müşteri profillerinizi, yaşa, cinsiyete, gelir dağılımına ve ilgi alanına göre oluşturarak, farklı reklam kampanyaları oluşturabilir; farklı varış sayfalarında farklı ürünler üzerine yoğunlaşabilir ve sonrasında da bu müşteri profillerinin ilgisini çekecek çalışmalar yapabilirsiniz.
Hedef kitlenizi en iyi şekilde tanımanız ve sonrasında da farklı müşteri profilleri oluşturmanız genel olarak tüm stratejilerinizi daha iyi bir şekilde hazırlamanızı sağlayacağı için yatırım getirinizi ve geri dönüşüm oranlarınızı da artırmanıza yardımcı olur.

  • hedef kitle
  • rakip
  • reklam
  • sosyal medya

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.