innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
BEĞENİ KAYGISI ORTADAN KALKIYOR!!
Mayıs 13

BEĞENİ KAYGISI ORTADAN KALKIYOR!!

BEĞENİ KAYGISI ORTADAN KALKIYOR!!

13 Mayıs | 1316 |
Ceren Terzi
Ceren Terzi | @cerenterzi Social Media Copywriter

Hepimizin hayatına sızan, Dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram, kullanıcıların beğeni kaygısını ortadan kaldıracak önemli bir değişikliğin hazırlığı ile gündemde! Kulislere sızan haberlere göre Instagram'ın yeni güncellemesi ile beraber, gönderilerin kaç beğeni aldığını yalnızca paylaşım yapan kullanıcı görebilecek.

Peki, hayatımıza girdiği andan itibaren kullanıcılarının beğenileri arttırmak için çeşitli yöntemler geliştirdiği ve beğeni sayılarıyla sosyal hayatta bile yarışıldığı bu platform neden böyle bir karar almış olabilir?

Bu sorunun cevabını en kısa ve net haliyle şöyle verebiliriz diye düşünüyorum "kaygısız ve özgür kullanıcılar yaratmak"

 

 



 

Aslına bakılırsa sosyal medya platformaları hayatımıza ilk girdiğinde kullanıcıların beğenilme, takip edilme, etkileşim alma gibi endişeleri yoktu. Kaygıları olmayan kullanıcılar özgürce ve kaygısızca paylaşım yapabiliyordu. Son dönemde ise hem kişiler hem de kurumlar (marka ve işletme hesapları) paylaşımda bulunurken kendilerini endişe içinde buluyorlar çünkü yapılan paylaşımların beğeni alması bir prestij ve statü kazandırdığına inanılıyor ve az beğenili gönderiler prestij kaybı olarak görülüyor. Özellikle Z Nesli, sosyal medyaya dair taşıdıkları bu kaygılar nedeniyle ciddi pskolojik sorunlar yaşıyorlar. Hal böyleyken, durumun farkına varan yetkililer; daha rahat, daha özgür ve kısıtlanmayan kullanıcılar oluşturmak için gönderilerin beğeni sayılarını gileme kararı aldı. Tıpkı storyde beğeni sayılarını ve kişileri yalnızca paylaşımı yapan kullanıcının görüntüleyebildiği gibi...

Güncelleme yakın zamanda tamamlanır ve hayata geçerse, sosyal medya platformlarındaki dengelerin/ dinamiklerin ne yönde değişeceği şimdiden merak edilmeye başlandı.

  • socialmedia
  • instagram
  • followers

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.