innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Reels nedir? Tiktok ve reels arasındaki fark nedir?
Temmuz 02

Reels nedir? Tiktok ve reels arasındaki fark nedir?

Reels nedir? Tiktok ve reels arasındaki fark nedir?

02 Temmuz | 1251 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Instagram Reels

TikTok'a benzer şekilde Reels, insanların arkadaşlarıyla ve takipçileriyle paylaşabilecekleri ve uygulamada gezinirken keşfedilebilecekleri müziğe ayarlanmış kısa biçimli videolar oluşturmasına olanak tanır. ... Makaralar, insanların 15 saniyeye kadar videolar kaydetmesine ve bunların üzerine popüler müziklerin yanı sıra bir dizi filtre ve efekt eklemesine olanak tanır.

Tiktok - Reels

1. Her İki Platformda da Yüksek Etkileşim Oranları
Millennials ve Gen Z için büyük ölçüde en popüler sosyal medya platformu olmaya devam eden Instagram'ın yerleşik nüfuzu sahneye çıkıyor. Instagram'ın mevcut erişimi nedeniyle, markalar büyük olasılıkla Reels ile yüksek katılım oranları görecek. Bu aynı zamanda bir Instagram özelliğinin başka bir platformun işlevselliğini ilk kez yansıtması değil.

Ancak TikTok, sosyal medya platformlarının en yüksek katılım oranlarından biri ile son birkaç yılda önemli ölçüde büyüdü. Etkileşim oranları bir yana, insanların bu sosyal uygulamaları farklı şekilde ve farklı amaçlarla kullandığını belirtmek önemlidir. Bu nedenle, Reels, gerçek bir TikTok rakibinden ziyade Instagram hikayelerini ve video besleme yayınlarını ortaya çıkarmak için bir araç eklenmesi gibi hissediyor.

2. Yaratıcı Topluluğu Geleceği Tanımlayacak
Topluluk, her başarılı sosyal platformun merkezinde yer alır. Özellikler yeniden oluşturulabilir ve ince ayar yapılabilir ancak bir topluluğu yeniden oluşturmak zordur ve zaman alır. TikTok'un son birkaç yılda yükselen popülaritesinin, tek başına özellik setinin benzersizliği ile çok az ilgisi var ve daha çok platformda başarılı olan son derece ilgili içerik oluşturucu topluluğuyla ilgisi var. Özellikle, TikTok'un gerçekten üstün olduğu bir alan, platform keşif için inşa edildiğinden yaratıcı tabanının çeşitliliği ve çeşitliliğidir.

TikTok, başlangıcından bu yana yaratıcıların ilk platformu olmuştur. Instagram da kendi açısından öyle. Ancak TikTok, birçoğu yeni nesil yaratıcılar ve tüketiciler olarak kendi yollarını çizen, çeşitli ve benzersiz Gen Z yaratıcılarından oluşan uzun bir kuyruğu kendine çekti. Açıkçası, TikTok'un sunduğu formata büyük ilgi var ve Reels'in benzer içerik oluşturucu topluluklarını çekip çekemeyeceğini görmek ilginç olacak.

3) Keşfetmeniz için İyileştirmelere İlham Verecek Sayfanız
TikTok'un algoritması, insanların içerik tüketme ve bulma şeklini değiştirdi. TikTok'un 'Sizin İçin Sayfası' ve 'Keşfet', Instagram'ın Keşfet özelliğinden belirgin şekilde farklıdır. Kısa biçimli video yakınsaması ve işlevsellik konusundaki eğilimlerin çoğu gitgide daha az farklılık gösterdiğinden, yeni ve alakalı içerik bulma yeteneği, kullanıcı tabanının yapışkanlığına dönüşecektir.

Keşfet'in bazı eksiklikleri, Instagram'ın büyük ölçüde nasıl kullanıldığıyla uyumludur. İnsanlar kişisel markalarını sergilemek ve arkadaşları ve aileleriyle bağlantı kurmak için kullandığından Instagram her zaman bir marka oluşturma ortamını çağrıştırmıştır. Aynı zamanda, kullanıcı tabanını derinlemesine anlayan ve pazarlamacılara yeni potansiyel müşterilerle etkileşim kurmaları için araçlar sağlayan güçlü bir reklam motorudur.

Instagram'ın aynı çeşitlilikteki ve kapsamlı içerik oluşturucu topluluğunu çekmesi için, platformda keşfedilebilirliğin bir öncelik olması gerekir. Instagram'ın Keşfet özelliğinde yapılan değişiklikler, markaların ve içerik oluşturucuların keşfedilmesi için daha fazla benimsemeyi sağlayacak yeni fırsatlar da yaratabilir.

4) İçeriğe Erişim: İçeriği Yeniden Amaçlayın ve Yeniden Paylaşın
Instagram, kullanıcıları her zaman platformda tutmaya çalıştı ve Makaralar da farklı görünmüyor. Bu içerik Instagram gönderisi olarak diğer platformlarla paylaşılabilirken, Instagram'ın TikTok'a özgü aynı indirme ve dışa aktarma özelliğine en azından şimdilik izin verecek gibi görünmüyor. Bu işlevsellik, tüketiciler TikTok videolarını diğer sosyal platformlarda ve iletişim kanallarında paylaştıkça platformun viral olmasına yardımcı oldu.

Kaynağı ne olursa olsun, içeriği yeniden kullanmanın yollarını bulmak, buradaki temel paket servis olmalıdır. Pazarlamacılar, Instagram içeriklerinin bir kısmını e-Ticaret gibi sahip oldukları kanallarda zaten yeniden kullanırken, Reels içeriği, reklamlar gibi şeyler için inanılmaz derecede güçlü olabilir.

5) Makro İçerik Trendi
Birbiriyle çelişen iki platforma bakmak yerine, bir adım geri atmak makro eğilimi ortaya çıkarır: kısa biçimli, ilişkilendirilebilir ve daha az üretilen videolar bir markanın hikayesinde fevkalade değerli bir yere sahiptir. Üretim değeri yüksek içeriğin her zaman bir yeri ve zamanı olacak olsa da, özgün ve alakalı içeriğin de zamanı ve yeri vardır.

İçeriği hızlı bir şekilde üretebilmek ve kaynak sağlayabilmek, pazarlamacılar için her zaman bir zorluk olmuştur. Bu içeriğin nasıl göründüğü değişmeye devam ediyor ve artık büyük ölçüde markalara sosyal medyada olmaları için bir neden veren kullanıcılar, içerik oluşturucular ve topluluk tarafından tanımlanıyor. Pazarlamacıların yöneldiği platformlar, içerik oluşturucular ve kendilerine sunulan içerik tarafından tanımlanacaktır. Denklemin platform tarafında kısa biçimli video yeteneklerine yatırım yapmak ve benzer şekilde pazarlamacıların kullanıcı tarafından oluşturulan kısa biçimli videoya yatırım yapması için hiç bu kadar uygun bir zaman olmamıştı.

Instagram'ın başlangıçta harika fotoğraflar çekmenin ve paylaşmanın önündeki engeli azalttığı gibi, Reels, TikTok ve diğerleri bunu video için yapıyor.

  • reels nedir
  • reels türkiye
  • reels trendleri
  • reels filtreleri
  • tiktok reels

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.