innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Her şey yukarı kaydırmakla başladı
Mart 25

Her şey yukarı kaydırmakla başladı

Her şey yukarı kaydırmakla başladı

25 Mart | 404 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Elinden telefonu düşürmeyen Instagram bağımlıları bilir, son zamanlarda adım başı Influencer ile karşılaşıyoruz. Hatta “ya lisede bir kız vardı Influencer oldu şimdi üf Amerikalarda, Avrupalarda gezip duruyor” diye ufak bir yakınmanız olduğunu duyar gibiyim. Bir de Instagram’ın özelliği ile birlikte stroy’den doğrudan link yönlendirme çıktı ki vay halimize. Ocağımıza su döken bu kaydırma hareketi ile sarımsak soyucudan, at kılı fırçasına kadar her şeyi eve doldurduk. Influencer’lar bize yukarı kaydırtıyor ama bir sebebi var; Affiliate Marketing!

Ta daaa

Affiliate Marketing, doğrudan satışa aracılık yapan kişilerin komisyon alarak markanın satışlarına destek olması olarak açıklanıyor. Bu pazarlama tekniğinde tanıtımını yapan network sahibinin, satış kaygısı nedeniyle, ürün ve hizmetlerin Influencer aracılığıyla reklamını yapması başarılı bir kazanç yöntemi, aynı zamanda marka için de etkili bir pazarlama tekniğidir.

Bi’ tabi markalar kendilerine ait olan Affiliate Marketing sistemlerini oluşturabilir ya da bu iş için özel olarak geliştirilen sistemlere dâhil olabilir. Ama tabi takipçi kazanmak şu süreçte zor ise neden takipçisi yüksek olan birine işbirliği ile bu işi yaptırmıyoruz ki?

Bu noktada marka işbirliği yapan Influencer, blogger, vlogger gibi sosyal medya kanallarını kullanarak Affiliate Marketing çalışmaları düzenler.  Örneğin, Trendyol’un Instagram’da takipçi sayısı yüksek kullanıcılar için oluşturduğu satış ortaklığı sistemi Affiliate Marketing’dir.

Peki süreç nasıl işliyor?

Trendyol, Affiliate Partner özelliğiyle Influencer’larla iş birliği sağlıyor. Bu iş birliğinde Trendyol, partnerleri adına özel linkler oluşturarak Instagram story özelliği ile bağlantı linki paylaşmalarını istiyor. Influencer da kendi network ağındaki takipçileri ile bu linki paylaşıyor ve Trendyol için potansiyel müşteriye dönüşüyor. Takipçiler linkteki ürünleri satın aldığında, satın alınan ürünler için Trendyol tarafından Influencer’a komisyon veriliyor.

Neyseki Influencer’lar sayesinde indirimden at kılı fırçası kapabildim. Teşekkürler Affilate Marketing!

  • social media
  • affiliate marketing
  • influenver

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.