innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
MARC'IN ÇİLESİ! ''GEMİYİ İLK KİMLER TERK EDER?''
Haziran 21

MARC'IN ÇİLESİ! ''GEMİYİ İLK KİMLER TERK EDER?''

MARC'IN ÇİLESİ! ''GEMİYİ İLK KİMLER TERK EDER?''

21 Haziran | 702 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

 

Ortaya atılan iddalara göre Facebook kullanıcıları hesaplarını kapatıyor veya artık uygulamayı kullanmıyor. 

İddayı ortaya atan The Guardian, Facebook kullanım oranın geçen yıla oranla azaldığını söylerken, Facebook bu haberi yalanlıyor, hatta kullanıcı sayılarının arttığını iddaa ediyor. İddaa ediyor diyoruz çünkü veriler tam tersini göstermekte. İstatistik firması Mixpanel; Facebook’un bir veri toplama şirketi olan Cambridge Analytica’ya kullanıcıların haberi olmadan 50 milyon hesabın bilgisini vermesinden sonra sitedeki beğenme, paylaşma ve gönderi atma gibi eylemlerin Nisan 2018’den beri neredeyse %20 azaldığını söylüyor. Nisan 2018 ayını referans aldığımız zaman, toplam eylemlerin %10’dan daha fazla düştüğünü, yazın bu oranların biraz arttığını ancak ABD genel seçimlerinden sonra bunun tekrar düştüğünü görüyoruz.

Bu duruma Marc Zuckerberg’in mahkeme salonundaki tavırlarından tutunda 2018 Ekim ayında 50 milyon hesabın daha verilerine ulaşılmış olduğunu itiraf etmesi, George Soros’a saldırmak için bir halka ilişkiler firması kiralaması, Myanmar’daki katliamlara Facebook’un destekleyici bir tavır sergilemeside tuz biber oldu desek yeridir. 

Bağımsız şirketlerin araştırmalarına göre aylık aktif kullanıcı sayısı geçen yıla oranla %8 düşmüş. 

Gemiyi İlk Kim Terk Eder?

Facebook kozmopolit bir kullanıcı kitlesine sahip bir platformdur. Ancak kullanıcıların genel yaş ortalamaları X kuşağı daha aktif olduğunu gösteriyor. Bu kuşak genel özellikleri şüpheci, dikkatli olmasıdır. 

Facebook’a verilen bilgilerin başka kişilerin eline geçebileceği korkusu, bu kuşak kullanıcıların profillerine kapatmasına neden olmuş olabilir.

  • Facebook
  • marczuckerberg
  • y kuşağı
  • x kuşağı

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.