innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
TASARIMDA TREND AKIM: MİNİMALİZM
Mayıs 12

TASARIMDA TREND AKIM: MİNİMALİZM

TASARIMDA TREND AKIM: MİNİMALİZM

12 Mayıs | 707 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Günümüzde bir yaşam stili olarak da karşımıza çıkan minimalizm, tasarım anlamında aslında çok önemli bir yere sahip. Aynı zamanda oldukça işlevsel olan bu tasarım anlayışı, kullanılacak materyalin yerine uygun, sade ve öz olmasını savunur. Yani renk, tipografi ya da biçim olması gerektiği gibidir. Ne eksik ne de fazla.

Reklamın ticari boyutu olduğu kadar, tasarım boyutu da oldukça önem taşımakta. Ama tabi, eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, marka sahibi için genelde reklamın ticari boyutu öne çıkar.  Bu nedenle tasarlanan reklam görselinde tanıtıma dair ne kadar bilgi varsa, hepsinin tek bir görselde kullanılmasını ister. Tasarım açısından bu yanlış bir yaklaşımdır. Çünkü her şeyi tek bir görselde vermeye çalışırsak, yapılan çalışma kaliteli bir tasarımdan çıkıp bir karmaşaya dönüşür. İnsan gözü ve beyni, tasarlanan görselde sadece bir tasarımı algılayabilecek kadar sınırlıdır.  Bu nedenle uygulamalarda, logolarda, ambalajlamada; basılı ürünlerden, evlerimizin dekorasyonuna kadar bu trendden yararlanamayacak bir tasarım yoktur.

                                                       

Peki, minimalizm trendi ne zaman başlamıştır?

Minimalizm, aslında yeni çıkan bir trend değildir. Post-Modernizm’in bir parçası olarak 1950’lerin sonralarına doğru ortaya çıkmış, 1960’larda giderek daha gürültülü, teknolojik olarak ilerleyen bir kültüre dönüşmüştür. Beyaz alanın fazlalığı, sade ve temiz çizgiler; bir anda görsel sanat, grafik tasarım ve mimari alanlarına sıçramıştır.  90’lara gelindiğinde kolajlara, 2000’lerde ise parlak renklere dönüşmüştür. En son 2010’un sonlarında minimalizm anlayışı, sadeliğin daha çok şey anlatabileceğini herkese ispatlamıştır. Buna yakın zamandan örnek verecek olursak, sosyal medyada süslediğimiz ya da efekt attığımız fotoğrafları artık sade bir şekilde paylaşıyoruz.

Dijital platformlarda ya da yaşamımızda farkında olmasak da bu trendi uyguluyoruz. Kartvizit, sosyal medya hesapları; logo ya da tasarlanan web sitelerinde kadar minimalizm akımının kullanılması, ortaya kaliteli ve anlaşılabilir bir tasarım çıkacağı için, müşteri kitlesinin daha çok dikkatini çekecektir.

  • reklam
  • sanat
  • add
  • advertising
  • art
  • minimalizm

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.