innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Sosyal medya reklam süreci
Mayıs 14

Sosyal medya reklam süreci

Sosyal medya reklam süreci

14 Mayıs | 401 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Hedefinizi tanımlayın. Web sitesi trafiğini, sayfa takiplerini vb. Artırmaya mı çalışıyorsunuz? Elde etmeyi umduğunuz sonuçlar, harekete geçirme ifadelerinizi, resimleri, videoları, reklam biçimini ve daha fazlasını yönlendirecektir.


Hedef kitlenizi tanımlayın. Coğrafi konum, yaş ve cinsiyet gibi seçeneklere ek olarak, ilgi alanlarını da düşünün. Onları yönlendiren nedir? Platformların her birinin farklı seçenekleri vardır, ancak çoğu iş unvanlarını, gelir seviyelerini, ilişki durumunu, eğlence veya yemek yeme vb. Seçmenize izin verir. Hedefinizi ne kadar iyi belirlerseniz, reklamınızı o kadar kişiselleştirebilir ve o kadar başarılı olur.


Önce test edin. Her zaman önceden test etmekle başlamayı seviyoruz. Bunun anlamı, hedef tüketicilerinizin hangisine en iyi yanıt verdiğini görebilmeniz için bir değişkene sahip neredeyse aynı iki reklam yayınlarsınız. Farklı resimler, farklı metinler, farklı reklam biçimleri kullanabilirsiniz. Ulaşmaya çalıştığınız kişilerde neyin en iyi yankı uyandırdığını öğrenmek için reklamlarınızı test etmenin birçok yolu vardır.


Yaratıcıyı tasarlayın. Her platformun farklı video ve resim özellikleri vardır, bu nedenle sosyal medya reklamınızı oluşturmadan önce görsellerinizi gereksinimlerini karşılayacak şekilde uyarlamak isteyeceksiniz. Sprout Social, ideal boyutta olmaları için görsellerinizi düzenlemek / kırpmak için harika bir rehbere sahiptir.


Her sosyal medya platformunun içerik uzunluğu için de farklı özellikleri vardır. Örneğin Twitter, karakter sayısını Facebook veya LinkedIn'den çok daha fazla sınırlar. Reklamınızın kopyasını yazmadan önce, üzerinde çalışacağınız karakter sayısı sınırlarına bakın, böylece reklamı yükledikten sonra dikkatlice oluşturduğunuz metni değiştirmenize gerek kalmaz.


Reklamlarınıza başlayın. A / B testi yapıyorsanız, 5-7 gün yayınlamalarına izin vermenizi ve ardından hangi reklamın daha iyi yankı uyandırdığını ve bunun arkasına daha fazla para yatırdığını incelemenizi öneririz. Genel olarak, sosyal medya reklamlarınızı kullanıcıların özet akışlarında bayatlamaması için 2-3 haftada bir değiştirmenizi öneririz.


Sonuçları inceleyin ve karşılaştırın. Ne kadar çok reklam yayınlarsanız ve ne kadar çok sonucu karşılaştırırsanız, şirketiniz için en uygun reklam türlerine ilişkin eğilimleri o kadar çok görmeye başlayabilirsiniz.

  • sosyal medya reklamları
  • social media ads
  • facebook reklamları
  • instagram reklamları
  • youtube reklamları

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.