innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
SOSYAL MEDYA TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI
Haziran 28

SOSYAL MEDYA TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI

SOSYAL MEDYA TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI

28 Haziran | 663 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Sosyal medya birçok insan tarafından boş zaman aktivitesi olarak görülmektedir. Sosyal medya kullanımı genel olarak arkadaş ve ailemiz ile bağlantı kurmaktan öteye geçmiyor gibi düşünebiliriz. 

Ancak sosyal medyanın önemli bir tarafıda vardır. Reklamlar sayesinde tahmini bir milyar üyeliğe sahip olan sosyal medya web siteleri, şirketler ve tüketicilerin birbirleriyle net bir şekilde etkileşimde bulunmaları için bir platform haline geldi. Sosyal medyanın ortaya çıkardığı bu büyük etki firmalarının ürün ve hizmet tanıtımında bu mecraya yönelmesini sağladı. 

Facebook gibi şirketler kelimenin tam anlamıyla sosyal medya modelini ‘icat etti’. Bu yeni modelle müşterilerine kolayca ulaşarak onlara daha ucuza hizmet sunabilme imkanı buldular. Kullanımları arttıkça sosyal yatırımları da haliyle artıyor. Bu aynı zamanda sosyal medyanın müşterilerini reklamlarla bombardıman etmeye başladığı zamandır. İlk başta reklamlara tamamen karşı çıkan müşterilerin daha sonra daha hoşgörülü hale geldiği izlenmiştir.

Bu dev şirketler aslında tüketicilerin mahremiyet haklarını saklı tutar. Hiçbir ziyaretçi web sitesi tarafından sunulan şartlar ve koşulları okumaz. Böylece kişisel verilerinin hem web sitesinde hem de diğer etkinliklerde kullanılmak üzere web sitesinin veri tabanına kaydına izin verir. Bu veriler daha sonra, tüketiciler için en çok kullanılmış reklam hedeflerini geliştirebilecek dev bir veri madeni algoritmasını besler.

Örneğin yeni doğmuş bebeğinizin fotoğrafını internette yayınlarsanız sosyal medya hesaplarınız size bebek bezi reklamları göstermeye başlayacaktır. Yani tüm iş modelleri, diğer şirketlerin ürünlerini size hedeflemesine izin vermek için kişisel yaşamınızı gözetleme etrafında şekillenir.

  • Sosyal medya
  • tüketici davranışları
  • sosyal medya alışverişleri

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.