innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
VİDEO REKLAMLARINI ETKİLİ KILMAK İÇİN NELER YAPILMALI
Ekim 18

VİDEO REKLAMLARINI ETKİLİ KILMAK İÇİN NELER YAPILMALI

VİDEO REKLAMLARINI ETKİLİ KILMAK İÇİN NELER YAPILMALI

18 Ekim | 672 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Video reklamları görüntü, ses ve hareketin birleşimi oluşur. Bazen bunlardan biri eksik olabiliyor. Aklınıza gelen ilk emtiya ses oldu değil mi? Evet ses olmadan da video hazırlayabilirsiniz ancak ne kadar etkili olduğu tartışma konusu.

Görüntü ve ses tek başlarına bir şeyler ifade edebilirler ancak birlikte kullanımları daha güçlü bir çalışmanın oluşmasını sağlayacaktır. Youtube platformunda incelemeler sonucunda ses ve görüntünün birlikte kullanıldığı içeriklerin daha fazla etkileşim aldığı sonucuna varılmış. 

Marka bilinirliği açısından bakıldığında reklamları hem gören hem de duyan kullanıcılarda, onları yalnızca gören veya yalnızca duyanlara kıyasla daha yüksek.

Hatırlanabilirlik açısından bakıldığında reklamları hem gören hem de duyan kullanıcılarda, onları yalnızca gören veya yalnızca duyanlara kıyasla daha yüksek.

Reklamların üzerine düşünülme süreleri açısından bakıldığında reklamları hem gören hem de duyan kullanıcılarda, onları yalnızca gören veya yalnızca duyanlara kıyasla daha yüksek. 

Reklamların görüntüleme süresine göre marka performansına bakıldığında reklam hatırlanabilirliği ve üzerinde düşünme, reklamları 3 saniyeden uzun bir süre izleyen kullanıcılarda daha yüksek.Reklamların yalnızca gösterilmesi yeterli olmaz. Reklamlar görüntü ve ses bir arada olduğunda daha etkilidir. Yani, izleyicilerin seyretmek ve dinlemek isteyeceği ilgi çekici reklamlar oluşturmak her zamankinden daha önemlidir.

  • video reklamları
  • video içeriği hazırlama
  • sosyal medya videoları

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.