innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Sosyal medyada nasıl reklam verilir? Reklam çıkarken nelere dikkat etmeliyiz?
Mart 05

Sosyal medyada nasıl reklam verilir? Reklam çıkarken nelere dikkat etmeliyiz?

Sosyal medyada nasıl reklam verilir? Reklam çıkarken nelere dikkat etmeliyiz?

05 Mart | 382 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Sosyal medyada paylaştığınız içerikler istediğiniz kadar dikkat çekmiyor mu?

Hedef kitlenize ulaşmak için daha kolay yollar mı arıyorsunuz?

Başarılı sosyal medya reklamları, hedef kitlenizi daha hızlı, nokta atışı bir şekilde yakalamanızı sağlar.

Bu haftaki konumuz sosyal medya reklamları nasıl verilir ve nelere dikkat etmeliyiz.

 

Facebook'ta henüz yeniyseniz bu adımları incelemelisiniz

Facebook'ta reklam vermek için öncelikle bir Business Manager kurulumu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Reklamlarınızın kontrolünü ve ileride gerçekleştirmek istediğiniz farklı amaçlar için bu kurulumu gerçekleştirmeniz gerekmektedir(Piksel kurulumu, reklam raporları indirme, hedef kitle istatistiklerini görme, fatura indirme vb).

Business Manager kurulumu oldukça basittir. Adım adım buradan inceleyebilirsiniz. 

Business Manager'ınızı kurduktan sonra Facebook sayfanız varsa onu buraya eklemeli, eğer sayfanız yoksa buradan yeni bir sayfa oluşturmalısınız. Buradan sayfa ekleme adımlarına göz gezdirebilirsiniz.

Sayfanızı da eklediyseniz şimdi sıra reklam hesabı oluşturmada. Bu işlemde oldukça basit ve zamanınızı almayacak bir işlemdir. Reklam hesabınızı oluştururken sizden bir kart bilginizi ve vergi numaranızı isteyecektir. Bu tarz bilgiler gizli tutulduğu için tereddüt etmeden bilgilerinizi girebilirsiniz. Reklam hesabı oluşturma adımlarına buradan göz gezdirebilirsiniz.

Bu adımları tamamladıktan sonra artık Facebook üzerinden hem Facebook hem de Instagram reklamlarınızı oluşturabilirsiniz.

Şimdi nasıl reklam oluşturduğumuza bakalım

 

Facebook'ta nasıl reklam verilir?

1. Business Manager'a Giriş Yapın

https://business.facebook.com/ adresinden Business Manager hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Burada karşınıza Business Manager hesabınızı kurarken oluşturduğunuz işletme hesabınız çıkacak. Tıklayın ve devam edin.

2. Reklam Hesabınızı Seçin

Bu sayfada reklam hesaplarınız ve sayfalarınız karşınıza çıkacaktır. Ayrıca bazı veriler de göreceksiniz. Reklam hesabınızdaki harcama tutarınız, erişiminiz ve gösteriminize hızlıca buradan göz gezdirebilirsiniz. Son 7 gün yazan kısma tıklayarak farklı tarihler için de sonuçları buradan inceleyebilirsiniz. Reklam çıkmak istediğiniz hesabı seçerek ilerlemeye devam edin.

 

3. Reklamınızı Oluşturun

Oluştur kısmından reklamınızı oluşturmaya başlayın. Buraya tıkladıktan sonra sizi reklam amaçları ekranı karşılayacaktır. 

Reklam verme amacınıza göre buradan seçim yapmanız gerekmektedir. Kısa reklam verme amaçlarını ileride daha detaylı anlatacağız. Kısaca bahsetmek gerekirse;

Facebook'ta reklamlar 3 ana kategoride toplanmıştır. Bilinirlik, insanlara markanızı tanıtmak ve akıllarında kalmak istiyorsanız bu reklam modelini seçmelisiniz. Bu kategoride Marka Bilinirliği ve Erişim reklam amaçları bulunmaktadır. Değerlendirme, ürün ve hizmetlerinizin tanıtımı yapabileceğiniz, hedef kitlenizden geri dönüşler almak istediğinizde seçeceğiniz reklam modellerini içinde barındırır. Bu kategoride bulunan reklam türleri Trafik, Etkileşim, Uygulama Yüklemeleri, Video Görüntülemeleri, Potansiyel Müşteriler Bulma, Mesajlar reklam türleridir. Dönüşümler, daha çok markanızı tanıyan veya ürünlerinizi satın alma potansiyeline sahip kişilere ulaşabileceğiniz reklam modellerini içerir. Dönüşümler kategorisinde Dönüşümler, Katalog Satışları, Mağaza Trafiği modelleri bulunmaktadır.

Reklam verme amacınızı seçtikten sonra önünüze kampanya, reklam seti ve reklam kısımları çıkacaktır. Bu alanlara isimler vermeniz gerekmektedir. Örneğin kampanya adınız "Mart 2020 Etkileşim" olabilir, reklam setiniz ve reklam ise "5 Mart Facebook" olabilir. Daha sonra Mart ayında etkileşim olarak çıkmak istediğiniz reklamları reklam setini çoğaltarak daha düzenli bir şekilde çıkabilir, incelemek istediğiniz toplu olarak buradan görebilirsiniz.

Kampanyanıza isim verdikten sonra Devam diyerek diğer sekmeye geçebilirsiniz. Bu alanda önemli nokta Kampanya Bütçe Optimizasyonu kısmıdır. Genelde ben reklam çıkarken bu özelliği kullanıyorum çünkü bütçeyi dağıtırken en verimli şekilde kullanıyor. Size de tavsiye ederim.

Reklam seti alanı reklam ile ilgili en önemli kısımdır. Buradan hedef kitle detaylarınızı, bütçenizi, tarih aralığını, reklam alanlarını seçiyorsunuz.

  

Son kısım reklam sekmesi. Burada reklam görseli veya videosunu yükleyebilir yada mevcut paylaştığınız bir gönderiyi seçerek reklamınızı tamamlayabiliyorsunuz. Instagram gönderisine reklam çıkmak için İşletme Ayarları-Instagram-Ekle adımlarını takip ederek Instagram hesabınızı Business Manager hesabınıza eklemeniz gerekmektedir.

 

 

  • sosyal medya reklamı vermek
  • sosyal medya reklamları
  • facebook reklamları
  • instagram reklamları
  • google reklamları
  • business manager

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.