innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
REKLAM MÜZİKLERİNİN İNSAN PSİKOLOJİSİNE ETKİSİ
Mayıs 12

REKLAM MÜZİKLERİNİN İNSAN PSİKOLOJİSİNE ETKİSİ

REKLAM MÜZİKLERİNİN İNSAN PSİKOLOJİSİNE ETKİSİ

12 Mayıs | 1231 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Reklamlar günümüzde birçok farklı platformda yayınlanmaktadır ve dijital mecralar üzerindeki reklam sayısı her geçen gün artmaktadır. Gelişen dijital dünya, reklam sektörünün daha geniş kitlelere hem görsel hem de işitsel olarak ulaşmasını sağlamaktadır. Karşımıza çıkan bu reklamların en önemli destekleyici parçalarından birisi olan reklam müzikleri, tüketicinin bilinçaltında yer ederek, markayla özdeşleşirler.

Müziğin, insanlar üzerinde psikolojik bir etkisinin olduğu sürekli vurgulanmaktadır. Şarkı söylemek, ritimle hareket etmek, dinlemek ve çalgı çalmak bireyin müzikal oluşumları öğrenmesini sağlar ve bu etkinlikler, kişinin bedensel koordinasyon, zamanlama, hafıza, yoğunlaşma ve dinleme becerilerini geliştirmeye yardımcı olur.

Reklamlarda görüntü, metin ve ses kadar müzik de reklamın izleyici üzerindeki etkisinde önemli rol oynamaktadır. Reklamın beğenilmesinde, hatırlanmasında, dikkat çekmede, mesajın farklılaştırılarak iletilmesinde, reklamdan edinilen olumlu duyguların markaya yüklenmesinde müzik ön plana çıkmaktadır. Müzik, sözlü ya da enstrümantal olarak arka fonda yer alabileceği gibi cıngıllarla reklam mesajını da taşımaktadır.

                                                     

Pazarlama literatüründen bakıldığında, reklamın beş fonksiyonundan bahsedilmektedir: bilgilendirme, ikna etme, hatırlama, ilave etme, destekleme. Bu aşamaların her bir aşamasında müzik farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Müzik, tüketicinin ürünün farkına varmasını sağlamakta, marka imajı yaratılmasını sağlamaktadır. Dahası müzik, reklamlarda ürün ve hizmet reklamlarında tüketicinin ikna edilmesinde yardım etmektedir. Böylelikle tüketici kararını üründen yana değiştirmeye yardımcı olarak görülmektedir. Müzik, reklamlarda yalnızca fonda yer alan bir melodi ya da şarkıdan daha önemli görevler üstlenmektedir. İyi hazırlanan bir reklam müziği, davranışların ürün lehine şekillenmesinde ve izleyici üzerinde güçlü etkiler oluşturulmasında yardımcıdır. Bu nedenle müziğin pozitif etkide bulunması beklenmekte ve ürünle müzik bir arada verilmektedir.

  • reklam
  • sanat
  • add
  • advertising
  • art
  • music
  • müzik

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.