innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
En popüler 5 font
Haziran 25

En popüler 5 font

En popüler 5 font

25 Haziran | 723 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Yazı tipleri, yüzyıllardır “okuma-yazma” toplumunun ayrılmaz bir parçası olmuştur ve şimdi yazı tiplerinin daha önce hiç olmadığı kadar önemli olduğu dijital tipografi ve tasarım çağında yaşıyoruz.

Yazı tipleri, tipografik materyalinizin izleyicilere nasıl göründüğünü ve hissettirdiğini büyük ölçüde etkiler, bu nedenle baskı, yayınlama, web tasarımı ve diğer görevleriniz için yazı tipini dikkatli bir şekilde seçmek önemlidir.

Aşağıda, baskı ve tasarım ihtiyaçlarınız için seçebileceğiniz en popüler yazı tiplerinin bir listesini bir araya getirdik.

1. Helvetica (Max Miedinger, 1957)

Helvetica, tartışmasız gezegendeki en ünlü yazı tipidir. İlk olarak 1957'de İsviçreli tasarımcı Max Miedinger tarafından tasarlanan bu klasik yazı tipi, 1950'lerde doğuşundan bugüne kadar her yerde kullanılmıştır.

Muazzam popülaritesi, hala modern, basit görünmesine ve İsviçreli olduğu kadar çok yönlü ve güvenilir olmasına bağlanabilir.

 

2. Baskerville (John Baskerville, 1757)

Çağdaş 'Caslon' yazı karakterlerinden etkilenmeyen John Baskerville, basılı eserlerini geliştirmek için 1950'de kendi yazı karakterlerini kesmeye başladı ve resmi olarak 1757'de Birmingham'da bir geçiş serif yazı biçimi olarak çıktı (eski tarz Caslon yazı karakterleri ile modern tarz Bodoni arasında konumlandırılmıştır). ve Didot) neredeyse yatay serifler ve mükemmel kontrast içeren küçük kasalarla.

Baskerville'in Benjamin Franklin ve Giambattista Bodoni gibi birçok rakibi tarafından beğenilen, doğuşundan bu yana, çeşitli tipteki dökümhaneler, taze ve zarif görünümlü 'New Baskerville' de dahil olmak üzere birçok versiyonunu üretti.

 

3. Times (Stanley Morison, 1931)

1929'da Londra'da bir günlük gazete olan The Times'ın müdürü William Lints-Smith, çok saygı duyulan tipograf Stanley Morison'ın gazetesinin baskı kalitesinden etkilenmediğini duydu.

Morison'ın argümanlarından etkilenen gazeteci, gazetesini yeniden tasarlaması için Morison'u tuttu ve 1931'de Morison, gazeteye, selefi Times Old Roman'ın yerini alan kendi yeni yazı tipi Times New Roman'ı verdi. O zamandan beri, birçok yayın materyali ve haber baskısı için kullanılan en popüler yazı tiplerinden biridir.

 

4. Akzidenz Grotesk (Brethold Type Foundry, 1896)

Akzidenz Grotesk, popüler Helvetica ve Frutiger gibi çok çeşitli diğer popüler yazı tiplerini etkiledi ve ilk olarak 1896'da Almanya'da Brethold Type Foundry tarafından piyasaya sürüldü.

1950'lerde Gunter Gerhard Lange yönetiminde daha geniş bir ağırlık ve varyant yelpazesiyle yeniden icat edildikten sonra yeni bir popülerlik zirvesi gördü.

 

5. Gotham (Hoefler and Frere- Jones, 2000)

2000 yılında piyasaya sürülen Gotham, 20. yüzyıl Amerikan Sign yapımcısının 'Gotik'inin uyarlamasıdır. Son 16 yılda, temiz ve modern görünümüyle tasarımcılar arasında büyük ölçüde popüler hale geldi.

Popüler kullanımları arasında, 2008 seçimlerinde özellikle bu san serif yazı tipini kullanan Obama kampanyasının hikayesi yer alıyor.

    BLOG

    Dijital Reklam Ajanslarının
    İhtiyaçları Blogumuzda

    Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

    Yorum Yap
    Yorumlar
    • Yorum Bulunamadı.