innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Reklam kütüphanesi nedir?
Mart 26

Reklam kütüphanesi nedir?

Reklam kütüphanesi nedir?

26 Mart | 1081 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Rakiplerinizin Facebook reklamlarını nasıl kullandığını merak mı ediyorsunuz? Bir sonraki reklam kampanyanız için ilham mı arıyorsunuz?

Bu makalede, diğer markaların Facebook ve Instagram'da nasıl reklam verdiğini görmek için Facebook Reklam Kitaplığı'nı nasıl kullanacağınızı keşfedeceksiniz.

Sosyal medyada var olan marka sayısı arttıkça büyük bir rekabet ortamı oluşmaya başladı ve bu rekabet ortamında hedef kitlenizi yakalamak oldukça zorlaştı. Rakiplerinizi sadece profillerinden takip etmek artık yeterli olmuyor. Hangi görsel veya videoya reklam çıktı, kullandığı metin, kampanya yapıyorsa kampanya yapısı vs. tarzı bilgileri öğrenmek rekabet açısından büyük önem arz ediyor. Sadece profil takibi yaparak rakip firmaların reklamlarını takip etmekte imkansız sayılır. Çünkü sayfa dışında çıkılan bir reklamı sayfada göremiyorsunuz. Bu yüzden Reklam Kütüphanesi'nden rakip firmaların reklam çalışmalarını takip etmeniz gerekiyor.

 

https://www.facebook.com/ads/library

Reklam Kütüphanesi'ne giriş yaptığınızda sizi bu ekran karşılayacaktır. Aratmak istediğiniz kullanıcı adını sarı alana yazdığınızda şuan o kullanıcının aktif reklamlarını buradan inceleyebiliyorsunuz.

Örnek olarak incelemekte olduğumuz Boşnak Börekçi markasının aktif olan reklamlarını bu şekilde görebiliyoruz. Reklamları platformlar özelinde de inceleyerek rakipleriniz hangi platformlarda reklam çalışması yaptıklarını görebilirsiniz.

 

NOT: https://www.facebook.com/ads/library/report/?source=archive-landing-page&country=TR  

Bu link ile günlük olarak hangi sayfaların ne kadar bütçe harcayarak reklam çıktığını görebilirsiniz. 

 

  • reklam kütüphanesi
  • facebook reklamları
  • instagram reklamları
  • dijital pazarlama ipuçları

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.