innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
KUŞAKLARIN SOSYAL MEDYA TERCİHLERİ NE YÖNDE?
Mayıs 07

KUŞAKLARIN SOSYAL MEDYA TERCİHLERİ NE YÖNDE?

KUŞAKLARIN SOSYAL MEDYA TERCİHLERİ NE YÖNDE?

07 Mayıs | 687 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Sosyal medyada kimler vakit geçiriyor, hangi platformları kullanıyorlar, bu kuşaklar markalar için ne anlam ifade ediyor bu yazıda bu konulara değinilecektir.

Kuşaklar nelerdir? Ne anlam ifade ederler?

Kuşak ve jenerasyon belirli bir dönemde doğmuş olan insanların gruplandırılmasıdır. Bu gruplandırmada en önemli ayrım doğum yıllarıdır.

Kuşaklar keskin çizgiler ile 4 gruba ayrılır. Baby Boomer, X, Y ve Z kuşakları.

Baby Boomers 52-70 yaş aralığında

Bu kuşağında bir diğer ismi de “Sandviç Kuşağı” dır. Bu grubun iş sadakati yüksektir. Çalışmak için yaşamışlardır. Önce çocuklarına sonrada anne ve babalarına baktılar ifadesi bu nesil için kullanılır. Sadakatliler ve kanaatlarlık duyguları oldukça yüksektir.

 

 

 

X kuşağı 37-51 yaş aralığında

Kurallara uyumlu, aidiyet duygusu güçlü, otoriteye saygılı, sadık, çalışkanlığa önem veren bir kuşaktır. Çalışma saatlerine sadık ve iş motivasyonu yüksek bir gruptur. Sadık bir gruptur. Çamaşır makinesi, transistörlü radyo, kaset çalar ve pikap bu nesil için pek çok dönüşüm getirmiştir.

 

Y kuşağı 22-36 yaş aralığında

Kuşaklar arası farklılığın en çok hissedildiği nesil özelliği taşırlar. Çünkü onlar bağımsız olmayı sever, özgürlüklerine düşkün ve iş yaşamlarında da farklıdırlar. Belirlenen mesai saatleri arasında çalışmayı sevmezler. Bu yüzden iş saatinden ziyade işe odaklanmayı severler. Bu durumda bu kuşağı kazanmak için onları işin bir parçası haline getirmek önemlidir. Bu kuşak işi yaşamlarını sürdürebilmek için değilde daha rahat para harcayabilmek için bir araç olarak görüyorlar. Y nesli çok farklı kişisel özellikler taşımakta ve özellikle üniversitelerden yeni mezun olanları kapsamaktadır. Y neslinin uyumsuz olduğu kendisinden farklı düşünenleri acımasızca eleştiri yağmuruna tuttuğu da bir gerçektir. Bu durum otorite tanımamasından kaynaklanmaktadır.

 

Z kuşağı 7-21 yaş aralığında

Z nesli internet ve mobil teknolojileri benimsemiş bir gruptur. Günümüzde yaygın olarak kullanılan akıllı telefonlar, ipad’ler ya da tabler bilgisayarlar ile her alanda aktif, onlinelardır. Bu nesil çabuk tüketen bir nesildir. Fakat internet ile daha fazla haşır neşir oldukları için daha yetenekli ve bilgili bir nesil olacağı tahmin ediliyor.

 

Kuşaklar arasında yapılan araştırmalarda, hepsinin kendine has özellikleri olduğu görülmektedir. Bu kuşakların sosyal medyada en çok vakit geçirdikleri platformlara kısaca bakalım. Z kuşağına mensup kişilerin bir çoğu 2014 yılında Facebook’u kullanmayı bırakmıştır. %33’ü kendisine e-posta ile ulaşan markalardan hoşlanıyorlar. %32’si ilse Instagram’ın en favori sosyal medya hesabı olduğunu düşünüyor.  Y kuşağında ise durum daha farklı hala Facebook kullanmaya devam ediyorlar. Kendisine e-posta ile ulaşan markalardan hoşlanıyorlar. X kuşağında ise Twitter ve Facebook kullanan kişilerin oranları yarı yarıyadır. Genelde laptop üzerinden online oluyorlar. Aktif birer Instagram kullanıcısı değiller.

 

Sosyal medyada hedef kitlenizi iyi tanımak size onlara ulaşma konusunda kolaylık sağlar. Hedef kitlenizin hangi kuşağa dahil olduğunu bilirseniz, hangi platformdan ona ulaşabileceğinizi bilebilirsiniz. Her yaş grubunun, kuşağın alışveriş tercihleri farklılık gösterdiği gibi sosyal medyada varlık durumları da farklılık göstermektedir.

 

  • sosyal medya
  • içerik yönetimi
  • marka dili
  • facebook içerik yönetimi
  • instagram içerik yönetimi
  • sosyal medya yönetimi
  • kuşaklar
  • x kuşağı

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.