innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
INSTAGRAM'DA NE SATABİLİRSİNİZ?
Ağustos 22

INSTAGRAM'DA NE SATABİLİRSİNİZ?

INSTAGRAM'DA NE SATABİLİRSİNİZ?

22 Ağustos | 665 |
Merve Yıldırım
Merve Yıldırım | @merveyildirim Social Media Copywriter

Gün geçtikçe sosyal medya üzerinden alışveriş yapma sayısı artıyor. Bunun başlıca sebeplerinden birisi de satıcı ile bire bir iletişime girmek ve satıcının ürün görselleriyle müşteriye hitap edebilmesi. Bu durum da instagram mecrası diğer ticaret sitelerine oranla daha fazla satış yapmasına sebep oluyor. Bir de insanlar artık telefon ve sosyal medya ile bağı çok fazla olduğu için gördükleri ve beğendikleri ürünleri birçok çeşitle de ellerindeki telefonla görebilmektedir. Yani çarşıda birçok mağazayı gezip dolaşmaktansa ya da avmler de fiyat kıyaslaması yapmaktansa sosyal medyanın gücünü kullanarak ucuzu pahalıyı görme imkanına sahip oluyorlar. 

 

Instagram üzerinde peki ne satabiliriz dediğimizde ise aklımıza gelen başlıca seçenekler şunlardır:

Ayakkabı, saat, gözlük, aksesuar, giyim, kozmetik ürünler, düğün aksesuarları, el yapımı oyuncaklar, bebek kıyafetleri ve aksesuarları, el emeği ürünler, keçe ürünleri, çanta, yemek ve tatlılar, yöresel ürünler, hediyelik özel yapım eşyalar, ahşap tasarımlar. Bu örnekleri çoğaltabiliriz tabi ancak en çok satışı yapılan ürünleri düşündüğümüzde başlıcaları bunlar oluyor.

Satacağınız ürünün tedarikçisini bulmalı ve fiyat araştırması yapmalısınız. Sonrasında satacağınız ürünü belirlediğiniz de hedef kitleniz de belirlenmiş oluyor. Instagram hesabını açtıysanız hesabınıza ürünlerinize de uygun olarak dikkat çekici, anlaşılır bir isim bulmalısınız. Ürünlerin fotoğraflarını çekmeli, uygun metin yazılarıyla desteklemelisiniz. Ürünleriniz ile ilgili önemli özellikleri  de belirtmeniz gerekir eğer belirtmesseniz birçok kişiden soru alabilirsiniz bu da zaman kaybına sebep olabilir. Ürünlerinizi kapıda ödeme mi yapacağınız hesaptan ödeme mi yapacağınız tamamen size kalmış bir durumdur. Müşterilerinize hesaptan ödeme yaptıracaksanız doğru IBAN numarası verdiğinizden emin olmalısınız. Ek olarak ürünleriniz de iade yapılıp yapılmadığı bilgisini paylaşım yaparken belirtmelisiniz. Bir de fiyat bilgisi için size mesaj veya yorum atan kişilere hızlı dönüş yapmanız sizin için olumlu bir durumdur. Aksi halde müşteri yanıt bulamadığı zaman güveni azabilir veya almaktan vazgeçebilir. Paylaşımı yaptığınız görsellere sponsorlu çıkarak başka kitlelere de ulaşabilmelisiniz ancak doğru kitleyi bulmak çok önemlidir. Bunun için aslında profesyonel bir ajansla çalışmanız hem sayfanızın kurumsallığı ve kalitesi için hemde sürekliliği, marka bilinirliliği için çok önemlidir.

  • instagram
  • sosyal medya
  • dijital medya
  • satış
  • reklam

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.